[]

Altın olayı nedir?

Bu altın dedikleri nedir? hiç anlamam. mesela ons fiyatı deniyor bir de cumhuriyet altınından bahsediliyor. bunlar farkli şeyler mi?

altını döviz gibi internet bankacılığından satın almak mümkün mü?

uzun vadede dolar mı daha çok yükseliyor yoksa altın mı?

teşekkürler

 
Hocam bu konuya hiç girme, kafan patlar. Şunu söyleyeyim: gram altın fiyatı ons fiyatı ve dolar fiyatına bağlıdır. Herhangi biri artınca gram fiyatı artar. Ons altın fiyatı dolar cinsindendir. Sen Türkiye'de gram, çeyrek, yarım, tam bulursun. Kimse yatırım tavsiyesi verebilecek kadar bilmiyor bu işleri. İnternet bankacılığından gram altın alabilirsin. Kendi kararını kendin ver. Ben geleneksel yöntemlerden yanayım. Ytd. Gerçi tavsiye de vermedim ama yine de tavsiye falan değildir.


  • prole  (24.02.20 13:15:31 ~ 13:16:17) 
31.1 gram altın = ons altın
cumhuriyet altını = 22 ayar 7.2 gram altın

yılsonu gram altın için 400 tl olması öngörülüyor.

altını döviz gibi internet bankacılığı ile satın almak mümkün. altın hesabı açmanız istenebilir.

uzun vadede bir yorum yapamam fakat ikisi de paralel yükseliş gösterir.

yatırım tavsiyesi değildir.
  • false pretension  (24.02.20 13:19:55 ~ 13:20:27) 
teşekkürler

peki cumhuriyet altınını gidip fiziki olarak nasıl alabilirim en uygun fiyatla. kuyumcu diyeceksiniz ama onlar biraz daha pahalı satıyordur oyle değil mi? bunların alırken satarken doviz büroları gibi belirli tabelalari var mı?
  • Mehmet Ersoz  (24.02.20 13:54:31) 
aynı şekildeydim bir haberdim. geçen pazartesi boşta durmasın para diye altın aldım internetten. 307 liraydı bu sabah uyandım 332 olmuş? evde tutmaktansa hesapta tutmak daha mantıklı çalınma riskine karşı.


  • anarsika  (24.02.20 14:10:56) 
altını banka üzerinden altın hesabı açarak alabilirsiniz. bizzat yapıyorum temiz oluyor. altınları saklama derdiniz yok. ayrıca satmak istediğinizde kuyumcu gezmiyorsunuz mobil bankacılığa giriyorsunuz sat diyorsunuz satılıyor. ama banka size altın değerinde bir ürün sunuyor. yani bankaya gidip altınlarımı çekmek istiyorum diyip fiziki altın tahsil edemezsiniz. bozdurup tl çekiyorsunuz yine.


  • error522  (24.02.20 14:21:33) 
@prole nickli arkadaş kafanızı iyice karıştırmak için elinden geleni yapmış. altın altındır. ons fiyatı, kilo fiyatı gram fiyatı ton fiyatı hepsi aynıdır. nasıl ki benzinin 1 litresinin fiyatı artınca 2 litresininki de artıyorsa bu da aynı şey. ons =31 küsür gram. yani kafayı ons a vb takmayın, gramla iş yapın. adam öyle bir yazmış ki ons sanki bir birim değilde altının bambaşka bir hali.. ons sadece adamların birbirleriyle yaptıkları alışverişteki birim. troy ons üzerinden yapılıyor büyük alışverişler. ama bize giren çıkan yok. biz gramla alıyoruz. altının gram fiyatıyla 2 gram fiyatı veya 31 gram fiyatı aynıdır. sadece işçilik vb azaldığı için yüklü miktarda "cüzi" bir miktar indirim olmuş oluyor. yoksa alayı aynı. kafanızı karıştırmayın. altın uzun vadede her zaman kazandırır.


  • Tears of Devil  (24.02.20 14:34:44) 
ONS ingiliz ağırlık ölçü birimi, gram karşılığı cevaplarda verilmiş.

Çeyrek, yarım, cumhuriyet, reşat, gramise gibi farklı boy ve ağırlıklarda satılan altınlar ise darphanenin ürettiği hazır basılı altınlar.

Son yıllarda çeyrek çok yükselince, insanlar düğünlerde takın diye gram altın çıkardılar bir de.
  • John Bloor  (24.02.20 14:38:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.