[]

Monitör Bağlama Sorusu

Sevgili Arkadaşlar

şimdi tarih öncesinden kalma bir monitörüm var. Inca IL820. Geçen dedim notebook'a bağlayıp kullanayım. VGA girişi var. Evde vga->hdmi dönüştürücü var. İlgili monitörü evdeki vga çıkışlı notebooka bağladığımda sorun olmuyor.

Fakat hdmi dönüştürücü üzerinden yaptım mı sorun oluyor. Alet çalışıyor bu arada (dönüştürücü). PCnin hdmi kısmında sorun yok. PC üzerinden ekran çözünürlüğünü düşürdüm hatta hepsini tek tek denedim.

Yaşadığım sorun şu, pc yi bağlayınca monitör tanıyor sinyal yok uyarısı gidiyor ama siyah ekranda kalıyor görüntüyü aktarmıyor. PC monitöre bağlı reset attığımda pc nin üreticisinin logosunun olduğu bios ekranı aktarılıyor. fakat windows başladığı gibi tekrar siyah ekrana düşüyor.

Nedir bu işin sorun kaynağı? Nasıl çözerim

 
vga to hdmi dönüştürücü ile hdmi to vga dönüştürücü farklı şeyler, iki yönlü çalışmazlar.

anlatımınızdan böyle bir sorun olup olmadığını tam olarak anlayamadım ancak böyle bir durum söz konusu olabilir.
  • cern de cayci olmak vardi  (24.02.20 11:52:36 ~ 11:53:52) 
vga to hdmi dönüştürünün micro usb girişi vardır, besleme yapmadan bazı standartlar çalışmaz. besleme yapıp tekrar deneyin.


  • Tears of Devil  (24.02.20 12:09:02) 
@cern PC hdmi çıkışı var, monitörde vga girişi var. aparat hdmi gelen görüntüyü vga ya çeviriyor. uzun zamandır başka aletlerle kombin olarak kullandığımdan alet doğru bir alet onda sorun yok.

@konetsu bu kısımda sorun yok :)

@tears sanırım vga->hdmi yazdım diye bu cevaplar geliyor sanırım doğru ifade edilişi hdmi->vga. aletle ilgili bir sıkıntımız yok. normal hdmi pc
  • ManikD  (24.02.20 13:41:44) 
Yenileme hızlarıyla alakalı olabilir mi?


  • John Bloor  (24.02.20 14:40:52) 
@john olabilir buna dair ne yapabilirim? bir önerin var mı?


  • ManikD  (24.02.20 15:05:58) 
Çözünürlüğü ayarlarken yenileme hızını da değiştirip deneyebilirsin. Yanlız dikkat et görüntüyü görüp eski haline getirebileceğin ayarlarda olsun.


  • John Bloor  (24.02.20 15:35:30 ~ 15:36:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.