[]

Bu nasıl hava savunma sistemi?

israil suriye'de kaç kez hava saldırısı yaptı bir tane bile uçağı düşmedi. bu nasıl hava savunma sistemi? yoksa israil'e özel bir kıyak mı var?

edit: bir kere düşmüş şimdi gördüm www.aksam.com.tr

yine de bu kadar sık vuruyorken daha fazla düşmesini bekliyor insan.

 
Sence İsrail'e kimse bir şey yapabilir mi :))


  • jackyr  (24.02.20 01:04:43) 
s200 var suriyenin elinde fazla yaklaşırsa vuruyorlar daha 3-4 ay olmadı vurdu bir tane. hatta bazı parçaları kıbrısa düştü vs.
o sistemler daha çok atılan füzeleri bertaraf etmek için. uçağın peşine düşersen ölme eşeğim ölme. telegramda vs bolca havada vurulma görüntüsü var israil füzelerinin.
israil bu olayda kavgayı başlatsın diye önden gönderilen çocuk genelde biraz da ona güveniyor. yoksa biliyoruz ki s300/400 açıldığında kimse izin almadan havaya bile bakamıyor.
  • denek hayatım  (24.02.20 02:31:34 ~ 02:32:27) 
Türkiye'ye karşı olan devletlerden hiç biri İsrail'e bir şey yapamazlar. ne füzesi..? resmi düzeyde dilleriyle bile eleştiri yapamazlar.


  • Erva  (24.02.20 06:33:05) 
İsrail, genelde Suriye’yi Lübnan hava sahasını kullanarak vuruyor. Egemen bir devlet olsa Lübnan’a nota verir,savaş açar vs. Ama şu anlık öyle bir imkanı yok.


  • mutlu yillar sana  (24.02.20 07:59:21) 
Esad'ın elinde çok eski teknoloji var. Olanlar da sıkıntılı. Esas hava gücünü Ruslar oluşturuyor.

Ruslar da, İsrail'e karşı hava savunma sistemlerini açmıyorlar.



.
  • kartallar yuksek ucar  (24.02.20 09:14:05) 
Soğuk savaş döneminde ABD uçakları ve füzeleri seçerken Ruslar ekonomik nedenle hava savunma sistemini seçti. Hava savunma sistemlerinin radar ekosu var ve radar sinyalleri 360 derece düzgün bir daire alanını kapsamıyor haliyle maksimum menzil yeri gelince yeryüzünü şekline bağlı olarak girintili çıkıntılı değişiyor. İsrail de bu etki alanına düz bir rota yerine önceden belirlenmiş karmaşık sürekli eğilip bükülen yılan oyunu tarzı rota yaparak hava savunma sistemini aşıyor. Sam sarayının camlarının savaş jeti süpersonik patlama ile kırılması buna örnek. Sürekli taciz yaparak hava savunma sistemini test ediyor İsrail ve ABD. Sorun aslında ekonomik hava savunma sistemini yada hedef gerçekten vurulması hayati ise vurulur. Bir s400 bataryası 72 füze alıyor. 73 füze ile sistem biter tabi 73 füze atacak kadar önemli olmayınca hedef S200-300-400 caydırıcı oluyor. ABD geçen sene 100 lerce füze attı Suriye'ye yarısı heba oldu ama yarısı vurması gereken yeri vurdu. Mesele attığın taş ürküttügün kurbağaya degicek mi...

Türkiye'nin s400 almasına baştan beri karşıyım. Teknoloji transferi olsa samimi bulurdum ama sadece düz hava savunma sistemini boş iş
  • Fritz-X  (24.02.20 10:39:32) 
@ r evolution
dostlar savaşta görsün diye arada boş yerlere bir şeyler fırlatırlar
Suriye mi savaşta ?
Kaç İsrail askerini öldürmüşler bu zamana kadar ?
  • Erva  (24.02.20 21:51:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.