[]

uzun yıllar az iş yeri mi yoksa daha kısa farklı iş tecrübeleri mi?

öyle aklıma takıldı. sizce hangisinin yarattığı algı daha iyi?

biraz daha açmam gerekirse 2-3 şirkette uzun yıllar çalışma mı yoksa 6-7 şirkette 1-2-3 yıl gibi nispeten kısa süreli çalışmalar mı?

çevremin tepkisi az şirket uzun tecrübe daha iyidir yönünde olsa da nedense bana öyle değil gibi geliyor. benden daha tecrübeli kişilerin yorumlarını almak istiyorum bu konuda.

 
zaten ölümüne genelliyoruz. bana göre de farklı şirketler insana daha fazla şey katar gibi geliyor o yüzden bu tek bi yerde uzun süre çalışma olayı pek verimli gelmiyor. benim çevrem mi vizyonsuz yoksa gerçekten böyle bir algı var mı merak etmiştim.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (24.02.20 00:27:42) 
Benim ortalamam 11 ay. Maaş ve kendini geliştirme açısından epey faydasını gördüm, ama yorucu oluyor tabi.


  • plutongezegendegilmi  (24.02.20 00:48:46) 
algı olarak 2-3 şirket daha iyi denebilir. 1-2-3 yıl yazmışsınız 2-3 yıl zaten iyi süreler. açıkçası cv'lerde aylık çalışma süreleri daha çok göze batıyor ve malesef değerlendirmede hemen eleniyorlar. başka parametreler de var tabi, süreler kısa olabilir ama cv de öyle projeler ile aday altını doldurur ki görüşmeye çağrılır.


  • surprise  (24.02.20 00:53:35) 
Para ve/veya kariyer hırsın yoksa, kafam rahat olsun önemli olan o diyorsan, işinden genel olarak memnunsan ilki.
Bir de çok iş değiştirmiş, her birinde kısa süre çalışmış birine kalıcı olmaz bu gözüyle baktığımız için işe alımda tercih etmeyiz. Her yaz 3-5 staj yapmış yeni mezun bir adayı çok beğenmiştik ama kalıcı eleman istediğimiz için eledik, bir süre çalışır gider diye.

  • pati  (24.02.20 07:41:53 ~ 07:48:04) 
mantiken 2-3 sirkette uzun yillar calismak dersin.ama mesela muhendislik sektorunde benim tecrubem sirketlerin bile bu olaya bu sekilde bakmadigi yonunde.

sirketler bir erkegi temsil ediyor diyelim. sik ziplayan kisi abartmadikca (6 ayda bir degil de 2-3 senede bir diyelim) onlarin gozunde herkesin arzuladigi alimli bir hatuna donusuyor. ulan diyorlar bu eleman bu kadar is degistirebildigine gore isini cok iyi yapiyor olmali, herkes onu ekibine katmaya calisiyor, devamli yeni teklifler aliyor, vs.

bir baska artisi da farkli insanlarla calisiyorsun, fakli gorus acilarini goruyorsun ve bu senin kesinlikle ufkunu aciyor. bu da sirketlerin hosuna gidiyor. o yuzden bir yerde 15 sene calismis adamdan ziyade 15 senede 4-5 farkli yerde calismis adam onlara gordugum kadariyla daha enteresan geliyor.

bu is degistirme olayindan inanilmaz faydalananlari gordum. misal calistigim sirkette 15 sene tecrubeli bir eleman vardi. ekip lideri istifa etti cikti, onun yerine gecmeye calisti, adama izin vermediler o da baska sirkete gecti, sikinti yok. elaman ondan sonra 4 sene icinde 2-3 sirket degistirdi. bu arada ben hala ilk sirkette calismaya devam ediyorum. sonra ekip liderinin bir kac basamak ustu bir pozisyon acildi, iste bolge lideri diyelim, bir baktim adami oraya almislar, sirkete geri dondu. eger bu adam ilk sirkette kalmis olsaydi, buyuk ihtimal o posizyonu ruyasinda bile goremezdi.

ozetle: "gezen tavuk iyidir"
  • cooperr  (24.02.20 08:26:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.