[]

Kışın yakıt tüketimi - dizel

Aracın göstergesinden takip ediyorum. Yazın şehir içi 6,5 - 7 litre ortalamasıyla sürüyordum. En düşük 5,7 falan gördüğüm oluyordu. Fakat kış geldiğinden beri şehir içi 10 civarındayım. En düşük 8,8 gördüm. Hatta motoru ilk çalıştırdığımda, 5-10 dakika boyunca 25 gibi fantastik şeyler görüyorum göstergede.

Bu normal mi? Havaların soğukluyla, lastiklerin basıncını 2 aydır falan kontrol etmemiş olmamla açıklanabilir mi yoksa başka bir sorunun yansıması mı?

edit: havaların soğukluğu dediğim de istanbul'da yaşıyorum işte. öyle -30 falan değil. bildiğiniz 4-5 derece en fazla.

 
Araç nedir? Motoru nedir?

Bence normal değerlerin birazcık üzerinde ama yazın yine 6,5 civarına düşerse sıkıntı yok demektir.

1.5 fluance ın kış aylarında 7,5-8,5 aralığına çıktığını biliyorum
  • kan katran  (23.02.20 22:23:08) 
kışın fazla yakması normal.


  • sutlu nescafe  (23.02.20 22:47:47) 
@kan katran

a3 sedan, 1.6 tdi
  • hitokiri kenshin  (23.02.20 23:02:20) 
o araç çok yakıyor. birkaç sebebi olabilir.

1. enjektörler sorunlu.
2. motor sorunlu.
3. yakit kötü.

10 litre yakiyorsa bence yakıtı yakmadan atıyor. servise gösterin.

kışın fazla yakması şöyle olur. normalde yazlık lastikle 5.0 yakan araç kışlık lastik ve hava koşullarında 5.5 yakar. hadi bilemedin 6.0 yaksın.
  • helenart  (23.02.20 23:23:04) 
Kar lastiği var ise fazla yakması normal


  • mirty  (24.02.20 00:34:51) 
kışın dizel yakar. dizel sıcağı ve ısınmayı seven bir motor. benzinlide yakar. 10 kmlik bir mesafeye gidiyorsan hangi motor olursa olsun ısınmadığından yakması normaldir.


  • mikahakkinen  (24.02.20 09:33:50) 
Sürekli kısa mesafe sürülüyorsa, motor ısınmadan hep soğuk yol alıyor demektir. Düşük motor sıcaklığı fazla yakıt tükettirir, motor ısındıktan sonra ortalama tüketimi sıfırla ve biraz kullan ve tüketimi kontrol et.


  • John Bloor  (24.02.20 10:22:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.