[]

android'de wifi authentification problemini çözemedim

internette gördüğüm pek çok şeyi denedim ama bağlanamıyorum ve bu error'ü alıyorum. aç kapayı ve ağı unutmayı saymıyorum bile.

yaptıklarım arasında:

manuel ip girme (static)
network ayarlarını resetleme
telefonum tamamen up to date.

ne yapmalıyım? durup duruken oldu.

 
Telefonunuzda imei atma gibi bir işlem yapıldı mı?


  • synthetic a priori  (23.02.20 01:20:13) 
hayır, hiçbir işlem yapılmadı.


  • Sour  (23.02.20 01:55:58) 
diğer mobil cihazlarla o ağa bağlanırken sorun var mı? her ağda bu sorun mu var yoksa tek bir ağda mı? biraz daha veri lütfen.


  • engelbert humperdinck  (23.02.20 03:02:04) 
biz dört kişi yaşıyoruz. diğerlerinde de aynı sorun var. bilgisayardan girebiliyoruz. iphone'u olan arkadaşta bağlanamadı diyormuş. bende android var, ve authentificiation problem diyor. kısacası diğer mobil cihazlarda da var. her ağda problem yaşamıyoruz. örneğin demin dışarıdaydım, gayet oturduğum cafe'nin wifi'ına bağlandım.

bir tanesiyle henüz konuşmadım ama çok enterasan bir şey var; bir wireless cihazını fişe takmış, kendi kapısının önüne koymuş ama cihaza giren başka bir kablo (telefon hattı gibi (sanırım LAN diye geçiyor) yok. sadece prize takılı bir wifi cihazı o kadar. onda da sanırım sorun oldu ve o bu şekilde çözdü. sanırım bilgisayarından eve bağlanıyor, telefonundan ise o cihaza bağlanıyor. ama dediğim gibi daha önce böyle bir şey görmedim.

sabah onun cihazı çektim acaba araya giriyor da sinyaller mi karışıyor diye fayda etmedi.

bu arada evde telefon da yok.
  • Sour  (23.02.20 16:02:04) 
Modemi resetleyip yeniden kurun, wifi şifrelemede wpa-2 stanrdardını seçin, şifre türkçe karakter barındırmasın, ağ ismi de türkçe karakter barındırmasın.


  • atom karincanin torunu  (23.02.20 17:16:28) 
modemi nasıl resetleyip yeni şifre alırım? bir de wpa-2'yi seçerim?

eğer bu dediğinizi telefondan yapmam gerekiyorsa öyle bir şey denedim. ama tuhaf bir şekilde bu bilgiyi okuduğum yerde wpa ise wpa2 yapın diyordu ama ben denediğimde bu ikisi tek seçenek olarak gözüküyor; wpa/wpa2 şeklinde telefonda. bunu ağın içindeki security bölümünden denemiştim. hala da öyle gözüküyor. aslında ilk başta da böyleydi.
  • Sour  (23.02.20 22:04:21) 
Elinize modeminizin kullanım kılavuzunu alıp satır satır okuyorsunuz.
Önce Fabrika Ayarlarına dönme sayfasını bulup resetliyorsunuz ardından kullanım kılavuzunu takip ederek tekrar kuruyorsunuz.

  • atom karincanin torunu  (24.02.20 08:01:35) 
@atom karinca ne yazık ki kullanma kılavuzu yok, olsa da okuyamazdık gerçi çünkü türkiye'de yaşamıyorum ve buradaki her şey bu ülkenin dilinde, ingilizce açıklama var mıdır bilmiyorum.

ama sorunu halletik. ev sahibini aradık. o da servisi arayıp sinyali mi resetlemiş ne.
  • Sour  (27.02.20 21:56:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.