[]

windows'u HDD'den SSD'ye taşıma

SSD aldım ve mevcut HDD'nin yerine taktırmak istiyorum. HDD ise DVD'nin olduğu yere eklenecek. Durum şu; benim bilgisayarım normalde orijinal windowsluydu. Bilgisayarcıya götürünce SSD'ye tekrar windows kuracağız, seninkini taşıyamayız ama lisanstan yana sıkıntın olmaz dedi. Tek çare bu mudur? Başka yolu var mıdır bunun?




 
disk clone yapabilirsin


  • jelly bear  (22.02.20 17:06:43) 
HDD'yi olduğu gibi SSD'ye klonlayan yazılımlar var, tek yapmanız gereken SSD'yi bilgisayara USB ile bağlayacak aygıtı alıp, o yazılım aracılığı ile tüm HDD'yi kopyalamak.

Bana kişisel olarak SSD'ye geçerken aynı zamanda temiz bir windows kurmak daha mantıklı.
  • Haldamir  (22.02.20 17:13:15) 
o windows HDD'ye tanımlı, taşınmaz dedi adam. peki taktırdıktan sonra halledebilir miyim bu klonlama işlemini yoksa illa öncesinde mi yapmam gerek?


  • steven anfield  (22.02.20 17:36:36) 
windowstan yardimci oluyorlar ariyorsun yonlendiriyorlar. ben de ayni seyi dusunuyorum. yapan bir arkadas bana onerdi oyle yapacagim


  • turbo sadık  (22.02.20 18:22:13) 
oluyor da verimli olmuyor...
ben yaptım bunu, çalıştı ama windows güncelleme yapamaz oldu(sürekli güncelleme kurulurken yarıda bırakıp hata veriyordu). Güncellemeleri erteleyerek 2-3 ay kullandım en sonunda dayanamadım format attım mecburen.

lisans sorun olmuyor; lisansı not aldım ne olur ne olmaz sorar belki diye, hiç sormadı kendi ayarladı.
  • late viper  (22.02.20 20:00:40 ~ 20:03:26) 
bundan seneler önce ben de geçiş yapmıştım ssd'ye. clone yapan programlar var. windows'unu imaj haline getirip, ssd'ye kurmana yardımcı oluyor.


  • false pretension  (22.02.20 23:16:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.