[]

uzaynet kullanan varsa bakabilir mi?

Selamlar eksiduyuru sakinleri. yurtdisinda kus ucmaz kervan gecmez bir bolgede yasiyor ve calisiyorum. internete yerel saglayicidan ulasamiyorum. mobil internetle ilgili de problemler var (tek bir baz istasyonunu yaklasik 1500 kisi kullaniyor). Bu yuzden uydudan baglanti saglayan bir firmadan internet almayi dusunuyorum. internetten uzaynet isimli firmayi buldum ama pek fazla yorum goremedim hakkinda. bu interneti kullanan ya da bir tanidigi kullanan bilgisi olan var midir merak etmekteyim.

ayrica buna benzer uydudan internet hizmeti sunan yerel yada uluslararasi firmalar var mi bilgisi olan varsa cevaplarini bekliyorum.


 
kıbrısta altyapımız olmadığı için kullandık 2 sene. uzaynet değil ama aynı sistem. yoğun yağmurda internetiniz kesilir. karda internetiniz kesilir, çok bulutlu havalarda bi rmiktar yavaşlar. ama bunun dışında başka çareniz olmadığı için yapacak çok birşey yok.


  • Tears of Devil  (22.02.20 11:00:40) 
@tears senin dedigin uydudan degil sanirim. Bildiğim kadariyla uydudan internet hizi cok dusuk. Gazete bile okumak sorun.
Bir yolu var ama bulundugunuz cografyayi bilmek lazim. Gerci biraz sabrederseniz bir kac yila elon musk bu isi kokten cozecek.

onedio.com
  • Kirmizibavul  (22.02.20 17:30:09) 
@kirmizbavul bulundugum cografya arabistanda bir col. nedir acaba bu yontem?


  • vigorous  (23.02.20 11:45:56) 
iki aydır kullanıyorum. ben de istanbulun göbeğinde ama fakir bir semt olduğu için altyapı çalışması yapılmamış bir bölgedeyim. iki alternatifim vardı uzaynet ve superbox. yakında dönemsel kalabalıklar yaşayan merkezi noktalar var (kongre merkezi, miniatürk vs) o sebeple superboxu tercih etmedim.
iki yıl sonunda maliyetleri kafa kafaya geliyor.
uzaynet interneti yavaş değil.
benim paketim 20mbit sınırsız kotalı 169 liraydı aldığımda.
montaj ve demontajda 290ar lira ödüyorsunuz ve yol parası alıyor gelen adam(faturaya yansıyor. bunlar gözönünde bulundurulduğunda dahi superboxla kafa kafaya)
ping süresi 700ms normal havalarda.
uzaynet (eser telekom) dnsiyle twitter videoları takılıyordu, dnsi cloudflare yapınca o sorun çözüldü. uydu internet diye belki btk ya takılmayız dedim fakat öyle bir durum yok. tüm btk kararları bu operatörde de geçerli.
insanların yavaş zannetmesinin sebebi ping süresinden kaynaklı web site adresini yazıp tıklayınca alıştığınız şekilde anında açılmama durumu yaşıyorsunuz. ilk bağlandığınızda tıklama ardından 4 saniye sonra site açılıyor. geniş bant içerik izlemede sıkıntı yaşamadım, 720p rahat rahat youtube izletiyor. 1080 denemedim. netflix kendisi sürekli optimize ettiği için görüntü kaliteli. bana garip gelen modemin adaptörü saatte 95watt tüketiyor. bunun sebebi kablo üzerinden çift yönlü veri iletişimini sağlayan lnb'nin güç ihtiyacı da bu adaptör sayesinde sağlanıyor. umarım yardımcı olabilmişimdir.
  • isimsiz  (07.07.20 11:51:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.