[]

çine satacağız ayağına maske?

ilanı açanlara inanıyor musunuz? çin dediğimiz ülke bugün her ürünü en az 10 20 30 kat ucuza imal edebilen bir ülke iken. her şeyle alakalı merdiven altı binlerce üretim tesisi varken ve bu tesisler hala çalışırken neden çindeki adamlar türkiye gibi bu ekipmanı çinden çok daha pahalıya imal edebilen bir ülkeden ithal etsin ki? şu an aliexpresste bile adedi 1 liradan çok daha ucuza maske satılıyor. adam onu çinden türkiyeye gönderebiliyorsa iç piyasada neden satmasın. insanları çok ağır kazıklıyorlar gibi geliyor. normalde biz bu tip ürünleri çinden alıyoruz ucuz diye. şu an çinde hayat olduğu gibi devam ediyorken nasıl çine bunları satabileceğimize inanıyorlar anlamıyorum. forumları gezdim tozdum, r10 a baktım. herkes sadece sipariş ilanı açıyor, talebi karşılanan kimseyi görmedim. adamın biri 2 milyar tane sipariş var, acil fiyat teklif edin diye konu açmış hatta... sanki üreticiler böyle bir lafı ortaya attı, şimdi satıp köşeyi döndüler, alıp çine gönderme niyetindekilerin ellerinde patladı gibi hissediyorum.

sizin fikriniz nedir?


 
Dostum virüs daha yayilmadi ve o maskeler 1 2 kullanımlık , aylarca süreceğini düşünürsek , ortalama dünyaya yayıldığında 1 milyar kişi etkilenecek desek ortalama 7 ay sürecek desek ve her insan 2 günde bir değiştirse, kabaca önümüzdeki günlerde 100 milyar maskeye ihtiyac var


  • kleider  (22.02.20 01:33:49) 
şu sıralar Çin'de düşündüğünüz gibi bir üretim yok hatta çoğu kobi de şuanda üretim yok fena halde nakit sıkıntısı yaşamaya doğru gidiyorlar. Virüs düşünüldüğünün çok üzerinde bir etki ile ekonomilerini etkiliyor. Çoğu kişi işe gitmiyor nasıl üretim olsun. Beraber iş yaptığımız bir kaç fabrika da üretim tamamıyla durdu. Sizin söyledikleriniz normal durum için geçerli şuanda Çin ve bazı asya ülkelerinde olağanüstü durum var.


  • mysql34  (22.02.20 01:36:00) 
Çin'de hayatın pek olduğu gibi ya da eskisi gibi devam ettiğini söyleyemeyiz. Bazı okullar ikinci dönemleri başlatmadı, hatta bahar dönemini iptal eden okullar vardı. Yer sokağa çıkma yasağı, ve sokağa çıkışa sınır getirilen kentler mevcut. 10-15 gün önce Instagram'da Çin'de yaşayan bir Çinlinin ülkede yeterli maske kalmadığına dair bir paylaşımını görmüştüm. Ek olarak 1-2 gün önceydi galiba, Çin'de yaşayan bir youtuber videosunda vatandaşlara sınırlı sayıda maske verilebildiğinden bahsetmişti.

Eğer Çin yurtdışından maske satın almazsa yakın zamanda değil ama bir süre sonra maske konusunda ciddi sorun yaşayamaya başlayacaktır. Çin'de özellikle büyükşehirlerde maske kullanımı bu salgın hastalığının öncesinde havakirliliğinden dolayı yaygındı diyebiliriz. Bir de salgına tedbiren halkın daha fazla maske talep etmesiyle bu maske konusunda sıkıntı yaşayabilirler.

Ülke içersindeki maskelerin satışı konusunda da endişeleri olabilir. Sonuçta hastalıkla ilgili yeterli veriye tam anlamıyla sahip değiller. Henüz hastalığın görülmediği ya da yaygın olmadığı bir ülkeden tıbbi maske almak ülkedeki mevcut maskeleri kullanmaktan daha güvenli.

Türkiye'den Çin'e maske satışı ile ilgili düzgün kaynak bulamadım. Haber sitelerinde Türkiye'den Çin'in yanı sıra birçok Avrupa ülkesine de maske satışı yapıldığı/yapılacağı yazıyor. Dünya Çin ile ticareti neredeyse kestiği için Çin'den maske alamayacakları için başka ülke/ülkelerden maske alacaklardır.

Birde Türkiye'de piyasadaki maskeleri stokluyor olabilirler. Sadece bir iki gün ile bizdeki maske satışları ve fiyatları katlandı.
  • GoodMorningTeacher  (22.02.20 02:04:05) 
Abi millet deli gibi alışveriş yapıyor çinli alışveriş sitelerinden. Geliyor da. Demekki üretim var. Milyar adet maske dediğin bir konteyner eder etmez. Koca çin bunu üretemiyorda bizden adedi “en az” 1.5 liraya satın mı alacak yani? Çünkü üretici adedi 1 liraya veriyor şu an. Alan adam da en az %50 kar koyar çine 1.5 a verir. Bunun nakliyesi ıvır zıvırı var... çindeki üretim tesisleri de bu açığın farkındadır harıl harıl çalışıp adedi 0.2 cent e üretiyorlardır kendi kendilerine? En kötü hükümet el atar çalıştırır fabrikayı. Arada mali olarak dağlar kadar fark var çünkü, makas açılacaktır da.. hatta geçen youtube ta bir video izledim adam çinden bilmem kaç bin dolarlık ürün sipariş etmiş daha yeni onları inceliyordu. Virüs var ama kargoyla bulaşmıyor vb diye goygoyunu yaptı hatta. Ki bu en tırt örneği. Ben de çinli bir siteyle muhattabım bu ara, adamlar virüsten hiç bahsetmiyor, nasıl alıcan kaç tane yapalım vb soruyorlar.


  • Tears of Devil  (22.02.20 09:19:50) 
Bir toz maskesi satıcısı olarak söylüyorum, tüm maskeler Çin'e gitmiyor. Dünyanın her ülkesi için ihtiyaç şu an. Türkiye'de bile kullanmak isteyen çok.


  • etna  (22.02.20 10:30:34) 
Babam Çince rehber ve bu virüs ilk duyulmaya başladığında Çinlilerle tura çıktı. Turistler de tur lideri de bulabildikleri her yerde maske pahalı da olsa stokları bitirmişler. Çin'de ihtiyaç çok olduğu için çok pahalıya satıyorlar sanırım. Bu maskelerin günlük olarak değiştirilmesi gerekiyor, insanlar panikle stokluyor ve üretim de Çin'in birçok yerinde durmuş durumda. Aliexpress'teki ilanlardan gerçekten alabiliyor musunuz bilmiyorum, belki bu yüksek korumalı olanlardan değildir.


  • slow like honey  (22.02.20 10:49:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.