[]

Vergi ödemek

Hizmet sektöründeyim. Sanal ofis çalışarak güzel bir kazanç sağlıyorum şükür.
Gider kalemim çok yok dolayısıyla bol vergi çıkıyor. Kdv, geçici, kurumlar carr currt.
Ben kazanıyorsak elbet ödeyecez kafasında bir adamım, ama gel gör ki muhasebecim bana her ay bu vergileri kötü haber verir gibi yine vergi çıktı, şu kadar vergi çıktı bu böyle mi devam edecek, çok kâr çıkıyor gider gösteremiyor musun gibi söylemlerle moral bozuyor. Vergi ödemek enayilik mi arkadaş?


 
kazanc varsa odeme kacinilmaz, muhasebeciler odeme ciksin diye ugrasir normalde; sizinki bir tuhafmis :) bence degistirin


  • sweetoffice  (21.02.20 19:05:34) 
seninki tuhaf değil, iyi bir muhasebeci muhtemelen.
muhasebeci dediğin mükellefini olabildiğince korumaya, ödediği vergiyi olabildiğince aşağı çekmeye çalışır.
adam daha fazla kâr etmeni sağlamaya çalışıyor, "belki eksik ya da az fatura gönderiyorsun, şu işe biraz daha odaklan" diyor, nesini değiştireceksin ki bu adamın?soyup soğana çevirip, sürekli deli gibi vergi çıkartan muhasebeci mi iyi olacak yani, onu anlayamadım.

benimki kötü haber verir gibi konuşmuyor, ama bir fatura kesildiğinde ya da kesileceğinde hemen kafasından neyi gider gösterebileceğimizi hesaplamaya başlıyor.
ben, "şu işe yarar mı acaba? bunu da ekleyeyim mi faturalara?" falan dediğimde, "elinde ne varsa gönder, ben hepsine bakıp değerlendirmeye çalışırım" diyor.
muhasebeci dediğin böyle olur zaten.
vergi ödemek enayilik değil, ama daha fazla gider gösterebileceğin halde göstermeyip normalde ödeyebileceğinden daha fazlasını ödemek gereksiz.
  • blatta hiberna  (21.02.20 19:37:30) 
mis gibi muhasebecin var. kıymetini bil. vergi ödemek elbette enayilik. aksi düşünülemez türkiye gibi bi yer için.


  • scudman1  (21.02.20 19:53:50) 
muhasebecin düzgün bir adam. mali müşavir gibi düşünüyor muhtemelen ya sınava hazırlanıyor ya da zaten mali müşavir olabilir.

onu kaçırma bu bir.
ikincisi de ne yapalım diye sor. akıl verebilir.
  • ozdek  (21.02.20 20:03:50) 
Valla 10 numara muhasebeciymiş. İstiyorsan benimkine geç, kol gibi vergi çıksın sürekli.


  • plutongezegendegilmi  (21.02.20 21:15:00) 
Vergi vermek lazım . Bu kesin.
Yine Muhasebe hileleri diye araştırma yaparsan kimi muhasebe işi yapanların da her zaman mizanı eşit gibi gösterip aslında terazinin ağır basan tarafında bulunduklarını anlarsın.
Bir de vergi vermek enayilik, çalmak akıllık olacak.!?! Dünya ne garip..
  • Erva  (21.02.20 23:19:05 ~ 23:19:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.