[]

bb krem ve goz alti kapaticisi sorusu + bonus

merhaba makyaj gurulari,

eski duyurulara baktim ama tatmin olmadim. mumkunse spfli bir bb krem ve bir de goz alti kapaticisi ariyorum. gozlerimin alti cok mor, su an mac'in bir urununu kullaniyorum kapaticiligi fena degil ama cizgi cizgi gorunuyor (cizgilere dolmak dedikleri bu mu bilmiyorum). la mer urunleri kadar pahali olmadigi surece bir fiyat sinirim yok.

tesekkur ederim.

bonus soru: son zamanlarda kullandiginiz favori makyaj urunlerinizi de ekler misiniz? goz kaleminden ojeye her sey olabilir.

 
Lancome'un tüp göz altı kapatıcısı 15 mg olan, spf 30lusu. Efsane ama son iki senede fiyatını da ikiye katladı.


  • kullanıcıadımbuolsun  (21.02.20 15:24:17) 
Maybelline fit me kapatıcısı benim favorim. Hiç makyaj yapmasam bile göz altlarıma kapatıcı mutlaka uygularım. En pahalısından yeni çıkanın nerdeyse bütün kapatıcıları denedim, bana en iyi gelen fit me oldu.


  • hayvanat  (21.02.20 16:47:40) 
turkiye'de yasamiyorum ama favori goz alti color corrector'larimi yazayim
1. tarte coloured clay undereye corrector
2. Elf'in bir ucu concealer bir ucu highlighter olan urunu, websitesine girmeye usendim
3. urban decay naked
4. lancome teint idole corrector (peach)
5. becca undereye brightening corrector (overrated)

bunun yani sira kapaticiligi (pigmenti) dusuk olan ve pembe/peach tonlu herhangi bir concealer corrector olarak isinizi gorecektir. bir urunun kapaticiligi ne kadar fazlaysa goz alti cizgilerinize dolma ihtimali o kadar artar. Ayni sekilde ne kadar cok kullanirsaniz goz alti cizgilerinize dolma ihtimali o kadar artar.

mesela yukarida bahsettigim lancomeun kendi guzel de rengi biraz tuhaf bence, uzerinden tekrar normal concealer ile gitmek durumunda kalinabilir. lakin goz altina urunu ust uste yigdikca ozellikle gun icinde daha da kotu gozukecektir.
  • hot potato  (21.02.20 17:48:10) 
sephora'nin turkiye web sitesine girdim. yukarida bahsettigim becca turkiyede satiliyormus, ben sevmiyorum ama cok populer. deneyebilirsin. lancome urunu de var tabi turkiye'de.

bunlara ek olarak turkiye'de satilanlardan ysl touche eclat (iki tane urun var ayni gorunumde: biri full coverage kapatici, digeri aydinlatici diye satiliyor. aydinlatici urunden bahsediyorum. ama sari degil de pembemsi bir sey almaya dikkat et brightenin icin), benefit boi-ing airbrush ve benefit boi-ing hydrating'i denerdim.

onun disinda MAKE UP FOR EVER Ultra HD'nin seveni cok, hafif ve cizgilere cok batmamasi acisindan. Ben denemedim zira bir onceki cevaptaki urunleri kullanip bitirmeye calisiyorum eheh.
  • hot potato  (21.02.20 17:57:55 ~ 18:11:43) 
Mac in face and body fondoten ini kullaniyorum birkac yildir, asiri iyi. Hafif, ince, su gibi. Bb gibi aslinda ama bb olarak mi geciyor bilmiyorum.


  • somethinginthewayshemoves  (21.02.20 17:58:03) 
Mac Face and Body'ye ek olarak Dior Face & Body ve Lancome Skin Feels Good diyorum. "BB Cream" diye pazarlanan urunlerden smashbox fena degil bence ama yalan tabi bunlarin hepsi fondoten.

edit: IT cosmetics fazla agir bence ama seveni seviyor.
  • hot potato  (21.02.20 18:06:20 ~ 18:08:43) 
IT cosmeticsi tek geçerim. asırı asırı ıyı bak. yurtdısına gıdıyosan yada ınstagram butıklerınden alabılırsın.


  • polypropylene  (21.02.20 18:06:30) 
Cevaplar icin cok tesekkur ederim, almanyada yasiyorum zaten gidip hepsini kollarima deneyip oyle sececegim :)


  • the end of time  (21.02.20 19:14:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.