[]

taksiciliğin geleceği var mı - istanbul

ölmezsek 30-40 yıllık süreci soruyorum

emeklilikte para getirmesi açısından ev alıp kiraya vermek yerine
ileride ihale açılırsa taksi plakası almak fikrini soracağım

araba sürmeyi severim, sabah geç kalkıp, akşam erken paydos, trafiksiz rotalar, canın istediğin zaman tatil, otomatik vites keyfime göre takılıp yorulmadan çalışılır evet zengin olunmaz ama aç da kalınmaz bence
gasp riskini de es geçelim

şu anda devlet zorlamasıyla kontrol edilen bir rant var, bir aplikasyona bakıyor "korsan"" taksicilik

toplu taşıma baya gelişiyor, herkesin arabası oldu neredeyse
e-arabalar geldi, uçan arabalar gelecek :) taksi lobisi buna da el atıp plakalarını saydırabilir mi

devler her zaman bu sektörü korur mu

başka ne gibi riskler var para kazanabilmek açısından

 
Teknoloji sayesinde regulasyonlar ile belli bir süre sonra fiyatlar gerçek seviyesine inecek. amacın aç kalmamak ise konut/isyeri alman daha iyi değil mi?

"Ayrıca taksi plakalarının fiyatları da 1,5 milyon dolardan 700 bine indirildi."

www.amerikaninsesi.com
  • liberal  (21.02.20 14:35:23) 
Şu anda gelişmiş metropollerdeki nufüs/taksi oranına göre çok geride İstanbul. Mevcut taksi sayısının 3-4 katına çıkartılacağı planlanıyordu. Buna ek olarak toplu taşımanın gelişeceği, kendi kendine giden araçlar sayesinde araba sahipliğine gerek kalmadan kişisel seyajat yapılacağı gibi şeyleri de düşünürsek taksicilik oldukça değişecek gibi duruyor.


  • crown  (21.02.20 14:44:40) 
Toplu ulaşımın geldiği bu noktada, kesinlikle uzun vadede zarar getirecek bir yatırım olacaktır. Artık her yerden neredeyse otobüs 2 dakikada bir geçiyor. Metrobüs 24 saat hizmette. Ayrıca taksi lobisinin iktidar tarafından bu kadar desteklenmesinden mütevellit Türkiye'de hala taksiler kullanılıyor. Yurt dışında herkes Uber gibi platformları kullanıyor.


  • denpeh  (22.02.20 00:20:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.