[]

Hangi ssd'yi almalı?

Merhaba. Bilgisayar toplamaya çalışıyorum. SSD'lerden fiyatı birbirine yakın fakat yazma okuma hızı farklı iki model var. Mantıken hızı yüksek kartı almak istiyorum fakat fiyatı yakın olunca bi sorayim dedim. Sizce hangisini almalı?

www.itopya.com
www.itopya.com

 
Anakartta NVME arayüzü varsa, ki yeniyse kesin vardır, XPG'yi alın. Daha yeni bir teknoloji olduğu için daha hızlı ve daha dayanıklı diğerine göre. Onun haricinde kullandıkları teknolojiler hemen hemen aynı.


  • synthetic a priori  (21.02.20 00:52:09) 
Xpg, adata'nın alt markasıymış. :) pcye m2 al tabii ekstra hız gayet iyi olur.

Ucuz olmasının sebebi QLC olmasıdır büyük ihtimalle, 4 katmanlı. Katman arttıkça ömrü azalıyor diye okumuştum. Fakat bu artma azalma lafları genelde bir insanın pc kullanım ömrünün dışında oluyor.(daha uzun yani)
  • nhk ni youkosu  (21.02.20 00:52:52) 
bu ikisi de ssd ama aynı teknoloji değil hocam. birisi ilk teknoloji olan sata girişli ssdlerden. diğeri ise m2 girişi ile bağlanan şu anda en güncel olan teknoloji.

aralarında hız olarak yaklaşık 5 kat var. bu da neredeyse mekanik diskle ssd yi kıyaslama gibi oluyor. eğer bütçede sıkıntı yoksa ve anakartında m2 slotu varsa kesinlikle m2yi almalısın. aynı diskler değil kısacası.

dayanıklılık hususunda m2 konusunda elimizde henüz çok net veriler yok çünkü teknoloji çıkalı çok olmadı. satalar dayanıklılık konusunda fena bir performans göstermedi geçtiğimiz dönemde. 4-5 sene genelde ömrü ama bu tamamen sizin şansınıza ve kullanımınıza bağlı. benim sata 7 sene oldu galiba hala çalışıyor herhangi bir problem yaratmadan.
  • syozkn  (21.02.20 12:51:43) 
dipnot olarak güncel bilgisayar toplama yöntemlerinden bir öneri vereyim:

öncesinde küçük boyutlu bir sata ssd ve yanına büyük boyutlu mekanik disk çözümü revaçtaydı.

şimdi topladığımız bilgisayarlarda genelde küçük boyutlu m2 ssd yanına büyük boyutlu sata ssd çözümüne gidiyoruz.

sana da öyle bir yöntem önerebilirim.
  • syozkn  (21.02.20 12:53:53) 
samsung 860 evo


  • asabi  (21.02.20 17:14:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.