[]

kasada çıkan açık benim maaşımdan mı kesilecek?

bir iş yerinde kasada çalışıyorum. her gün euro, dolar, pound vs bir sürü para ile haşır neşirim. eoru al dolar ver. dolar al dolar ver gibi değişik kombinasyonlar yapmaktayım. bunların hepsinin ne kadar verileceği sistem tarafından bana söyleniyor zaten. gel gelelim gün sonunda - 50 dolar açığım çıktı. şimdi benim anlamadığım nokta; eğer ben kendimden eminsem. yani yanlış bir işlem yapmadığıma inanıyorsam iş yerinin benden para koparmak için bu kasıtlı yapmadığına nereden emin olabilcem? yani ben hata yapmadıysam hata kimde? sistemde mi? benden önceki kasada mı? bunlardan nasıl emin olup sucu tamamen bana atabiliyorlar? bu para benden öyle yada böyle kesilecek. benim emin olmak istediğim sadece gerçekten hata yapanın ben olduğumu göstermeleri. diğer türlü burada açık var deyip imza isteniyor bizde sike sike atıyoruz imzayı.




 
kasa sana zimmetli yani bu sorunun muhatabi sensin sanki.

hata varsa da yoksa da ispatlayabilmen lazim. biraz zor tabi tum hareketleri ayri bir yere kaydedip sistemle karsilastirmak gerekebilir.

yani sistemde hata oldugunu dusunuyorsam ben boyle yapardim.
  • ozdek  (20.02.20 17:06:39) 
Haklısın, ama insanın hata yapma olasılığı, o sisteme arada bir öyle hile sokuşturulmasından daha yüksek bir olasılık.

Bir liste ya da log varsa, üzerinden geçip bir bakabilirsin..
  • ebabil curnatasi  (20.02.20 17:06:51) 
Biri çalmis olamaz mi? Senden baska kimse almiyor mu kasayi?


  • adivar  (20.02.20 17:08:58) 
dekont veriyor musunuz?
Kamera var mı yapılan işlemleri gören?
Paraların seri numaralarını içeren fiş kesiyor musunuz?
Kasayı devredip devralırken mutabakat ve sayım yapıyor musunuz?

Bu soruların cevabı hayır ise, tespit edilemez.
Kasa tazminatı alıyorsunuzdur. O tazminat böyle hatalar için.
  • irene  (20.02.20 17:43:13) 
Evet kamera var ayrıca kasa devredilirken paralar sayılıyor ama ben o gün kasayı devrederken sayılan parayı görmedim sadece saydım verdim sorun yok aç dediler


  • iamx  (20.02.20 18:08:58) 
Kasayı devralırken bakiyenin de yazdığı bir mutabakat formunu imzalıyor musunuz?


  • irene  (20.02.20 18:16:01) 
Genelde evet ama o gün bişi görmedim yada imza atmadim


  • iamx  (20.02.20 22:38:42) 
Kasayi sayarak alip sayarak verdiyseniz, gun icindeki islemlere bakilarak hata siz de mi cok rahat anlasilir. 4 islem matematik bu.
Kasayi siz devrederken de sayacaksiniz, teslim alan da sayacak ve o sekilde mutabik kalip imza atacaksiniz.

Sistem bu sekilde kurulmamis ise tamamen sacma zaten.
  • oscar  (21.02.20 06:58:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.