[]

aktarmalı kıtalar arası uçuş tecrübesi olanlar

bu yaz abd'ye gitmeye niyetlendim. hayatımda hiç kıtalar arası uçmadım. bilet fiyatları gidiş dönüş aktarmalılar 3500 tl civarı, aktarmasız thy uçuşları 5-6 bin tl bandında.

haliyle insanın eli aktarmalı uçuşlara gidiyor ama bunlar da toplamda bir güne yakın seyahatler ve 6-7, hatta bazılarında 10-11 saat bekleme süreleri var. hayatınızda hiç buna benzer devasa bekleme süreli aktarmalı uçuş yaptınız mı? sizce dayanılır bir şey mi? o kadar saat havalimanında ne yapılır (uyuyabileceğimi sanmıyorum)? yoksa paraya kıyıp aktarmasız mı almalıyım?


 
Genelde bu tip aktarmalar (deniz aşırılar) büyük havalimanlarında olduğu için dükkan dükkan gezip sonra yemek yiyip starbucksta oturup kitap okuyarak telefon kullanarak rahat zaman geçirirsin.


  • helena  (20.02.20 15:49:34) 
benim için çok sıkıcı bir şey. dönüşümde saçma sapan rötarlar ile 2 günde trye dönemedim. hava alanları büyük ve alışveriş yerleri var. bir powerbank ve bir telefonla zaman geçiyor ne yazık ki.


  • mikahakkinen  (20.02.20 16:00:32) 
Bir keresinde uçak arızalandığı için 6 saat Wahsington'da beklemiştim. Üstelik gece geç vakit olduğu için sanırım dükkanlar kapanmıştı. Sıkıldım tabii ama o kadar fiyat farkına beklenmeyecek bir şey değil. Elinde telefon, bilgisayar vs. olduğu sürece o vakit geçiyor. Önerim bekleyeceksen ve netflix'in varsa telefona ya da bilgisayara izleyeceğin film ya da dizileri depola. Açar onları izlersin.


  • himmet dayi  (20.02.20 16:14:25) 
kalmak için yeterince zamanın varsa gittiğinde aktarmalı gidebilirsin.

yani atıyorum toplam 7 günün var 2sini yolda geçirmek saçma olur, ama 2 hafta gibi vaktin varsa bol aktarmalı git.

ben paris aktarmalı gitmiştim 3 saat gibi bi aktarma süresi vardı galiba çok hızlı geçmişti.
  • ayin yazari  (20.02.20 16:19:47) 
Hava alanına göre değişiyor.zürih aktarmalı uçtuğumda 10 saat bekleme süresi,akşam vaktine denk gelmişti, bekleme koltuklarına bir güzel yayılıp uyumuştum,sabah uyandığımda kahve,kahvaltı,sigara içme,dükkanları dolaşma derken vakit baya çabuk geçmişti.toronto aktarmalı uçtuğumda berbattı,7saat bekleme süresi çok zor geçmişti, koltukların arasına kol koydukları için,uzanıp yatmak mümkün olmamıştı tabi :( sıkıcı ve baya soğuk bir hava alanıydı.frankfurt aktarmalı uçtuğumda da memnun kalmıştım baya.aktarmalı uçuşları tercih ediyorum her zaman, daha hesaplı, bekleme süresinde yapacak fazlasıyla şey var uyku,mağazaları gezme, kahve içme,yemek yeme,kitap okuma,internette vakit geçirme vs.


  • astrid  (20.02.20 16:30:18) 
bekleme yapacagin havaalanindaki lounge'lara bak, hangisinin yatma uzanma yeri varmis? Ver 40-50 usd, gir orada ye iç uyu.

Sahsen ben ucus suresi (bekleme dahil) 16 saati gecerse, o bileti almiyorum, cunku vucut kaldirmiyor. Ama gencsindir, demir gibisindir, dayanirsin. Bunyeden bunyeye degisir.
  • ebabil curnatasi  (20.02.20 16:52:11) 
aktarmada zaman gecer. pek cok yere aktarmasiz gitmek soz konusu da degildir.

zamaniniz cok kiymetli degilse (misal, gidip derhal calismaya baslayacaksiniz, musabakaya cikacaksiniz, toplantiya gireceksiniz, vesair), engel olabilecek bir saglik kosulunuz yoksa, ailevi durumunuz sorun olmuyorsa (kucuk cocuklarla aktarma cok sancili olabilir) aktarmali ucmak onerilir.

12 saat beklediginizi dusunun. bu, bir sonraki gunun de yorgunluktan nekahetle gecegine isaret eder. aradaki fiyat farkini goz onune aldiginizda, iki gunde 1,500 2,500 tl civari bir parayi kazanabilir misiniz dogrudan uctugunuz takdirde?
  • viva paulista  (20.02.20 17:26:24) 
11 saat beklemişliğim var, dedikleri gibi gece vaktiyse zaten sessizlikte rahat uyunuyor, sonrası da dizi vs geçiyor. Çok büyük fiyat farkı olduğu için bence değer.


  • kaset  (20.02.20 19:35:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.