[]

05542222525 Meselesi (Dolandırıcılık?)

Az önce başlıktaki numaradan arandım, abartı kibarlıktaki bir bir erkek sesi Akbanktan aradıklarını söyledi ve önce annemin kızlık soyadının şu ve bu harflerini sorup sistemlerinde 2 ayrı adresin görünüyor olduğu, hangisini kullanıyor olduğumu sordu. Ve dilersem limit arttırımı yapılabileceğini söyledi. Nasıl olacak!? diye düşünürken tamam dedim ve konuşma 1:34te aniden kapandı.

10 dakika sonra aynı numarayı tekrar aradığımda endişeli ve sıkılmış bir erkek sesi dedi ki "numaramı vermişler dolandırıcılık için kullanıyorlar. Kimlik bilgileri soruyorlar. Savcılığa verdim ama biliyorsunuz..." dedi. Sonra kolay gelsin deyip kapattım.

Ardından Akbank internetten ulaştığım müşteri hizmetlerinde bu durumdan kısaca bahsettim ama o da kendiliğinden kapandı. Bende bu durumda Akbankı arayıp çalıntı kart ve şüpheli işlem bildirisi için 6ya basıp bağlandığım hanıma derdimi anlatıp bir işlem yaptırmadan kapattım. Çünkü anlam verememiştim ve kartları kapatmaya luzum yoktu.

Ancak hemen sonrasında yıllardır kullandığım Akbankın resmi numarasından arandım ve telefondaki bey adını söyleyip "az önceki aramanıza istinaden aradım" diyerek kartlarla hesabı iptal edelim mi diye sordu. Artık sıkılmıştım ve bolca TAMAM dedikten sonra Akbanktaki hesaplarla kartları kapattırdım.


...


Az önce ne oldu?

 
konusma tam bitmemis sanirim ama adres teyidi almislar ve anne kizlik soyadinin 2 karakterine ulasmislar.

sms vs teyidi istediler mi? sanirim o asamaya gelmeden hat dusmus. Sanslisiniz.

Aldiginiz onlemler fazla olmus bence cunku anne kizlik soyadiniz ve adresiniz ellerinde ise tum bankalari kapatmaniz lazim. (Hesabi kapatmanin sacmaligina vurgu yaptim)
  • ozdek  (20.02.20 15:47:58) 
İlk numarayı netten bi araştır. Bazen bu numaralar bankalara ait oluyor gerçekten.


  • valarmurgulis  (20.02.20 16:49:10) 
Bankalar her seferinde kızlık soyadından aynı sıradaki harfleri soruyorlar, size de tesadüf ya da bilerek aynı sıradaki harfleri sordularsa ne olur ne olmaz diye bankayı arayıp anne kızlık soyadını (aslında güvenlik sorusu) değiştirin.


  • John Bloor  (20.02.20 17:00:04) 
Dolandırıcı sahlandı nedense her en az iki dolandırıcı arıyor beni.


  • prizmatik  (20.02.20 17:33:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.