[]

İş sözleşmesi

Dostlar sorum şu , şirketler girerken ayrılırsam veya sözleşme bittikten sonra rakip firmada çalışırsan tazminat ödersiniz vs diyor ya.İşe girmek için de mecbur imzalıyoruz .ayrılırsak mahkemeye gidersek mahkeme bizi mi haklı bulur işe iade davalarındaki gibi.yoksa o tazminat cezasını söke söke ödetir mi bize




 
işveren rekabet avatajı ve işçinin işverene sadık olması ilkeleri doğrultusunda bu tip maddeler ekleyebilir. ancak elbette rakip işletmede çalışmak için bunun bir süre sınırı var. sanıyorum arada 2 yıl geçmesi gerek gibi bir şeydi ama net hatırlamıyorum.
böyle bir madde olması sizin rakip firmaya geçtikten sonra kesin bir tazminat ödemenizi doğurmaz. sözleşmede yazıyor diye işveren yapmak zorunda değil. ama yapmak isterse yapar ve sözleşmede de belirtmişse amacına ulaşır. tekrar söylüyorum bir süre sınırı olmalıydı bu süreçte. her şey ona göre izlenmeli.

  • debian  (20.02.20 12:58:19) 
rakip firmada çalışma konusunda uğraştırabiliyor (ama genelde umursamaz)

X seneden önce ayrılamazsın, demesini ciddiye alma, dava açarsa da kazanırsın.
  • lcha  (20.02.20 13:02:58) 
Teşekkürler ,içimi ferahlattınız


  • bbb_1  (20.02.20 14:19:44) 
Her iki tarafın da iyi niyetli olmasıyla alakalı bir şey. Çalışan elbette eski şirketinde belli deneyimler ediniyor. Bu deneyimleri rakip şirkette kullanamaz diye bir şey yok. O zaman çalışan bir şirkete mahkum olacak eskaza o şirketle yollarını ayırması gerekse işsiz mi kalacak. Bunun savunulur tarafı yok.ç O sebeple aynen dediğiniz gibi işe girebilmek için böyle bir sözleşmeye imza atsanız bile bu özgürlüğünüz yasayla korunmuştur.
Ancak eski işyerinizin geliştirmiş olduğu bir ürünü / teknolojiyi ya da pazar payı çalışmasını siz yeni şirketinizde kullanamazsınız. Bu gizlilik hem sizi hem de yeni şirketinizi bağlar. Ve bu konuda bir ağız gevşekliği yaparsanız hem siz hem de yeni şirketiniz hakkında eski şirketin dava açma hakkı vardır.

Örnek A şirketinin bir devlet ihalesiyle ilgili teklif çalışması sırasında o teklif projesinde çalışan elemanı Ahmet rakip B şirketine geçer. Ne tesadüf ki B şirketi de o devlet ihalesine teklif hazırlamaktadır. A şirketi B şirketinin bu ihasleye girmesine engel olmak üzere başvuru yapar ve kazanır (yaşanmış olaydır).
  • SiyamkedisiZorro  (20.02.20 16:00:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.