[]

Evi kiraya verirken sırasıyla neler yapılmalı?

sorum ev sahiplerine. diyelim ki daireniz var ve kiraya vereceksiniz? öncelikle kiracı nereden bulunur? eş dost ortamından hariç? sonrasında kazık yememek, güvenilir olduğunu anlamak için, ileride zor durumda kalmamak için neler yapmak gerekir? resmi belgeleri nelerdir mesela? her ay kirayı öderken hesaba mı yatırmak zorunda? böyle bir durumda devlet baba hop benim payım nerede aslanım diyor mu? şimdiden hepinize teşekkürler, bu yoldaşınızı aydınlatmanızı bekliyorum.




 
her ay kirayı öderken kira ödemesi olarak seçmek suretiyle yatırabilir. elden de alıp bir şey imzalayabilirsiniz.
kira ödemesi gelir vergisine tabi. mart ayında vergi dairesine gidip (ya da inernetten) aldığınız geliri söyleyip borcunuzu hesaplatıp vergisini ödersiniz.

  • kenarortay  (20.02.20 07:22:54) 
ben hep sahibinden.com'dan kiraya verdim. seciyorsunuz kiracilari, duzenli isi olan, halim selim insanlari tercih ediyorsunuz. Insanlar ne is yaptiklari konusunda cok durust de olmayabilir, insanlari cozmek lazim.
Polise savciya falan ev vermek cok risklidir. (Basima geldi, adam kira odemeyip, tehdit ediyor) Keza galerici, pavyoncu, eglence sektorunde calisan insanlar risklidir. Bunlar benim gozlemlerim.

  • ebabil curnatasi  (20.02.20 08:15:00) 
Sahibinden.com ile onlarca kez kiracı buldum, sadece oraya ilan vermeniz yeterli. Zaten bölgede çalışan bütün emlakcılar ilandan seni arayıp çalışmak istediğini söyler, müşteri bulduğunda getirebileceğini ama sadece ona yetki vermeyeceğinizi söyleyin.

Düzgün kiracıya denk gelmek gerçekten şans işi, iyice tanıyın, konuşun, ne iş yaptığını daha önce nerede oturduğunu vs kibarca öğrenin.

Kira ve depozito için sıkı pazarlık yapan kişi kirasını düzenli ödemeye niyetli kişidir, bir görüşte tamam tutuyorum diyen ve pazarlık yapmayanlardan uzak durun.

Ciddi kiracı pazarlık yapar, gündüz kendi baktıysa akşam eşini getirir gösterir vs.
  • John Bloor  (20.02.20 09:43:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.