[]

Şu Durumda Ev Alınır Mı?

Dostlar, birikmiş 30.000 TL param var.
Maaşım 7.000 TL.
2000 TL kira veriyorum her ay.

Kardeşim yarı yarıya ödeyerek Balıkesir'de yazlık almayı teklif etti. Şimdi "kirada otururken yazlık senin neyine, önce ev al" diyebilirsiniz ama hem şartlar biraz benim lehime hem de iş için geldiğim bu şehre (Bursa) pek alışamadım ve iyi bir fırsat çıktığı vakit memleketime (İzmir) döneceğim.

Alacağımız yazlık 360.000 TL civarı, bunun yarısını ödeyeceğim. 50.000 TL kadar bir akrabam borç verecek ve 2 sene sonra taksitle ödeyebileceğimi söylüyor, aciliyeti yok. 30.000 de bende var, dolayısıyla 100.000 TL kredi çekip her ay 2.000 TL öderim diye düşündüm. Beni zorlamaz bu para.

Yazlıktan kira kazancım olmayacak, çünkü annem kullanacak orayı. Kardeşim de yazlık dışında başka bir yatırıma yanaşmıyor. Benim Bursa'da ev almam da imkansıza yakın. 250.000 TL gibi bir kredi altına girmem gerekiyor.

Mantıklı bir yatırım olur mu sizce?

 
Senin yerinde olsam elimdeki para ile altın alırım geçen sene 8 bine aldığım bileziği 6 ay geçmedi 13 bin e sattım sen düşün.Ayrıca şuan kredi çekmek biraz mantıklı birazda mantıksız ve o kadar borca girmek çok zor ben yapmazdım.Evdende kira almayacağını söylemişsin bence biraz ölü yatırım gibi.


  • simsey  (18.02.20 23:38:18 ~ 23:40:48) 
Yazlıktan yatırım olmaz. Alalım annem otursun rahat rahat diyorsanız alın. Onun dışında ilerde değerlenir iyi para eder ümidiyle alıyorsanız üzülürsünüz. Yazlık eğer çok çok yüksek potansiyeli olan ve ilerde çok fazla turist vadeden bir yer değilse maddi getirisi pek iç açıcı olmaz.


  • mg3929  (18.02.20 23:40:15) 
Eger yazligi almayinca baska bir yer almayacaksaniz ya da o 2bini her ay kenara atamayacaksaniz alin dursun kenarda bence.


  • brkylmz  (19.02.20 00:10:53) 
İş ile ilgili bir sorun olursa 2bin kira 2bin kredi ödemeniz ödemeniz gerekecek. Bunu da gözardı etmeyin. 30bin TL sizin güvenceniz onu kenarda tutun bir şey almayın.


  • ykyt  (19.02.20 00:18:57) 
Ben de arkadaşlardan farklı bir konuda yazıyım tanıdık, akraba, kardeş sakin borç almayın, iyiyken kötü olursunuz. Güvenilmez.
İşin içine para girince hatır gönül kalmıyor.

  • kirmizipilotkalem  (19.02.20 01:21:48) 
hem kazancım olmayacak diyorsunuz hem yatırım diyorsunuz? ölü yatırımdan ne gibi bir beklentiniz var ki?

bir de bu kadar büyük bi parayı kardeşimle ortak bir eve yatırmazdım ben. kesin iyiyken kötü olursunuz ileride.
  • elorelia  (19.02.20 09:25:27) 
Ortak yazlık fikrine ben sıcak bakmazdım, şimdi çöpsüz üzümken iyi de ileride sorun oluyor ortaklık. Ben olsam girmem ortaklık işine. Biraz daha para biriktirip kendime ev alırım, 2.000 kira az değil, üzerine koyup kredi borcu ödemek daha makul. Oturacak ev yokken yazlık almak zaten mantıksız.


  • elikası  (19.02.20 10:34:42) 
Anneler icin her seye deger.Tavsiyem annenizin uzerine yapin evi.Ortak alirsaniz muhtemelen kardesinizin esi yada sizin esiniz kaynakli sorunlar cikacak.Annenize alin gitsin.


  • turkuaz  (19.02.20 13:12:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.