[]

Sabahları depresif olup, akşama doğru iyi hissetmek

Merhaba,

Sabahları erken kalksam da geç kalksam da (geç kalktığım oluyor 11.00 gibi) kendimi depresif hissediyorum ve kendime fiziksel, zihinsel anlamda gelemiyorum. Sanki sürünüyormuş gibi yaşıyorum. Birazcık insanlarla iletişime geçtiğimde akşama doğru daha dinç ve enerjik hissediyorum. Uyuyasım gelmiyor, uyuşukluğum gidiyor vs

Bu durumun psikolojik ya da biyolojik bir açıklaması olabilir mi?

 
Psikolojik açıdan şöyle söyleyebilirim;siz uyandığınızda ve sonra gittiğiniz yada yaptığınız işlerden memnun olmayabilirsiniz.Örneğin askerseniz askerliği aslında sevmiyor ama sırf işiniz diye gitmeye çalışıyorsanız bu depresif hale girmeniz çok normaldir.Fakat hiç iş yapmadığınız halde depresif hissediyorsanız sabahları bakış açınızı değiştirmenizi öneririm yada uyku saatlerinizi ayarlamanızı örneğin ben 5 saat uyuduğumda daha mutluyum ama 9 saatte daha mutsuz ve uykusuz oluyorum bu sebeple hep arasında uyurum 6 7 saat kadar. Akşama doğru enerjik olmanızın sebebi sorumluluk almıyor olabilirsiniz işten çıkma dinlenme psikolojik açıdan size çok iyi geliyor olabilir ve mutlu oluyor olabilirsiniz.Sabahları eğer mümkünse sevdiğiniz bir iş yaparak başlayın örneğin müzik dinlemek olabilir size kalmış.


  • simsey  (18.02.20 22:11:17) 
issizlik?


  • Leonardo~Da~Vinci  (18.02.20 22:46:47) 
Gece baykuşu olabilirsiniz. Bazı insanları kafası gece daha iyi çalışıyor. Ama genelde 9-5'e göre yaşadığımız için sizin vücut ritminize uymuyor ve bu yüzden acı çekiyor olabilirsiniz.


  • peki madem  (19.02.20 15:58:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.