[]

Yeni bir dil öğrenmek (İtalyanca)

merhabalar,
italyanca öğrenmek istiyorum. a2 düzeyindeyim şu an. elimde birkaç kaynak var. Herkes Icin Yapisal Yolla Italyanca - Asım Tanış ve Sizin İçin İtalyanca
İtalyan Dili Grameri - Necdet Adabağ kitapları var. Kendi kendime, kursa gitmeden en azından b2 seviyesine getirebilir miyim? kendi çabamlarım ile?
konuşma konusunda herhangi bir sıkıntım yok, zorlandığım kısımları anlatabilecek biri de var, ne tarz bir yol izlemeliyim?
teşekkürler

 
Memrise - Busuu - Duolingo üçlüsünün ücretli sürümlerini denediniz mi? Bir de İngilizce'niz ne düzeyde?


  • leo1905  (18.02.20 16:07:01) 
b2 biraz zor ama duolingo gibi uygulamalarla b1'i görürsünüz.
seviye yükseldikçe o seviyeyi aşmak daha zor biliyorsunuz, bu şartlarda b1 civarına gelince biraz özel ders, istanbul veya ankaradaysanız italyan kültür öneriyorum 1-2 kur. daha sonra yine özel ders.
bol bol konuşun, konuşma klüpleri bulun ya da online olarak yaratın.
her gün basit seviyede okuma yapın gündelik haberler, mizah sayfaları gibi. ve de çizg film gibi belki daha ileri yaş (10-12) animasyonlar seyredin italyanca ve alt yazısız. (ya da dili ve alt yazısı italyanca olacak şekilde)
  • jimjim  (18.02.20 16:58:41) 
tatile güney italyaya gidin pratik yaparsınız =)

youtube video film falan izleyin. italyanca müzik dinleyin, ben fabri fibra ile öğrenmiştim =) radyo dinleyebiliyorsanız faydalı olur o da. a2'de iseniz biraz gramer biliyorsunuzdur zaten gramer çok önemli değil, konuşma pratiğiniz gelişsin. Congiuntivo falan kasmayın.

duolingo da fena değil bu arada.
  • kveldulv  (18.02.20 17:00:22) 
@leo, duolingo denedim, ama Türkçe-İngilizce-Italyanca kargaşasına pek dalmak istemiyorum. İngilizcem B2 seviyesinde.

@jimjim bulunduğum yerde italyancaya ait bir kurs yok, özel ders verebilecek biri de yok. nişamlım var, italyan kendisi, o biraz gösteriyor fakat italyan düşünce yapısıyla öğrenmek hayli zor. okuma yapıyorum, basit konuşmalar yapabiliyorum, italyanca konuşulunca belli bir parça anlayıp anlam çıkartabiliyorum ama konuşma konusunda akıcı olmak istiyorum. kelime bilgisi geliştirmek istiyorum daha çok.

@kvelduty, nişanlım Sardunyalı :) İtalyanca müzik her gün dinliyorum, sağolsun :) kelime konusunda geliştirmek istiyorum daha çok kendimi. konuşma konusunda vs.
  • finduilas  (18.02.20 17:12:25) 
merhaba, sizle kullandığım ve çok faydalı bulduğum bir yöntemi paylaşayım. "l'italiano secondo il metodo natura" adlı bir kitap var. bu kitap hiçbir konu anlatımı olmadan, en basitten cümlelerden karışığa doğru size bir metin sunuyor. siz basit cümleleri çöze çöze farketmeden seviyenizi ilerletmiş oluyorsunuz zaten. kelime bilgisi ve gramer aynı anda gelişmiş oluyor doğal olarak. bu kitabı sesli olarak okuyarak ve notlar alarak çalışırsanız çok faydalı olacağını düşünüyorum.


  • mariposa  (18.02.20 22:13:58) 
O tip kitaplarla cok ilerleme kaydedilmez bence, kpss'nin dil sinavina hazirlaniyormus gibi ogrenilir. belki okuma anlama b2'ye gelir (zor) ama konusma, dinleme, yazma a2'de kalir o eski usul turkce kitaplarla.
italki.com gibi bir siteden ozel ders alabilirsiniz.

  • hot potato  (18.02.20 22:25:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.