[]

Acun yarismalari neden izlenir?

sozlukte almis yurumus basliklari gorunce aklima gelen soru..
hadi ulkenin C ve D kategorisi bin tane sebeple izleyebilir, sosyolojik bir durum ve lakin sozlukkte ve bu mecrada olan nisbeten A ve B kategorisinden olan, az cok okumus yazmis belli bir bilgi/birikim/kultur sahibi insan neden ve nasil olurda oturup ciddi ciddi Survivor, Masterchef, Yemekteyiz, O Ses Turkiye ve adini sanini bilmedigim nice baska yarisma mi neyse ne idugu belirsiz seyi niye izler? Entellik falan kasmak icin yazmiyorum, fluarli falan da degilim ama gercekten cok sacma ve can sıkıcı gelmiyor mu sizede? ne buluyorsunuz bunlarda? belki en cok verilecek cevap "kafa dagitmak icin, bosluktan" vs gibi cevaplar verilecek ama bunlar bahane olmamali bence, binlerce yapilacak baska sey varken..
Şuna benziyor biraz bu cevap, "sacma oldugunu bildigin halde neden inaniyorsun bir dine, cevap: napayim, siginacak bisey lazim.."
yani insan neden bosuna birsey yapar..
psiko sosyolojik cevaplarinizi bekliyorum anlamak icin:)

 
"lakin sozlukkte ve bu mecrada olan nisbeten A ve B kategorisinden olan, az cok okumus yazmis belli bir bilgi/birikim/kultur sahibi insan neden ve nasil olurda oturup ciddi ciddi Survivor, Masterchef, Yemekteyiz, O Ses Turkiye ve adini sanini bilmedigim nice baska yarisma mi neyse ne idugu belirsiz seyi niye izler?"

A/B kategorisinde insanların bu yapımları izlediği verisine nasıl ulaştınız mesela? tanıdığınız ve A/B kategorisinde olduğunu düşündüğünüz 10 kişi bu yapımları mı izliyor?
  • bilinmeyen artist  (17.02.20 23:31:46) 
yani A ve B den kastim , bircogunun universite mezunu ya da ogrencisi oldugunu dusundugum sozluk ahalisi ve bircogunu tanudigim plaza insanlari..
yani okuma yazma bilen herhangi birinin bile bunlari izlemesi bana cok sacma geliyor, tipki biraz tefekkur etme potansiyeline sahip bir insanin bir tanriya inanmasini anlayamadigim gibi, o baska bir mesel gerci..

  • alttaraf  (17.02.20 23:35:43) 
hangi bahaneyi kabul edersiniz peki? söyleyin onu sunalım.

yıldırdınız ya yeminle. canımız öyle istiyor ondan izliyoruz.
  • anarsika  (17.02.20 23:35:53) 
aynen öyle, katılıyorum dediklerine. kafa dağıtmanın da bir adabı var, önce kafaya bakarım kafa mı diye, sonra dağıtmaya bakarım dağtokdfsdg

kimsenin ne izlediğine kimse karışamaz lakin harbiden de acun'a düşecek kadar bir sürü kabul edilebilir saçma şey var bu hayatta ya... bilemiyorum, anlam veremiyorum...
  • Bruce  (17.02.20 23:38:24) 
@anarsika, bahane aramiyorum, sebep ya da mantik ariyorum diyelim


  • alttaraf  (17.02.20 23:44:20) 
Sozluk tayfa A ve B mi oluyor :)
Bence kafanızdaki sınıflandırmalarda sorun var.

  • The_Lollok  (17.02.20 23:57:08) 
@thelollok, classifikasyona cok takilmayalim, bir sekilde murekkep yakamis insanlar toplulugunu belirtmeye calisiyorum, isteyen istedigi sekilde ayirsin, mesele o degil, insaat/konfeksiyon iscisi ile agri cecen universitesi de olsa master yapan iki kisiyi ayirmak icin diyorum bunu


  • alttaraf  (18.02.20 00:05:58) 
valla ben dayanamıyorum. televizyonla hiç alakam yok ama arada denk gelirse bu tip şeyler hızlı hızlı geçiyorum.
bu tip hafif tabirli şeyler ortalamaya hitap ettiği için seviliyor sanırım. izleyene bişey demiyorum ama benim zerre ilgimi çekmiyor.

  • scudman1  (18.02.20 00:19:35) 
ben de hiç anlamıyorum valla. bir kere bile oturup izlemiş değilim hiçbir programını. hiç de ilgimi çekmiyor hiçbiri, heyecanlı da gelmiyor. zaten hepsinde de reyting için salak salak tipler dolu.


  • nothing in my way  (18.02.20 00:33:48) 
Masterchef'i yurtdisi versiyonunu ve O Ses Turkiye'yi ilk ciktiklarinda 5-6 bolum izledim ve cok zevk aldim. Cunku bunlar cok basarili TV eglenceleri. bilgi/birikim/kultur anlaminda bu ulkenin onbinde 1'lik diliminde yer aldigimi da soyleyeyim.
Bunlar ne idugu belirsiz degil, bizi insanlara, kulturel zenginliklere yakinlastiran, siradan insanlarin hayatini olumlu etkilemis guzel produksiyonlar. Yurtdisi versiyonlari hele daha da canavar.
Survivor'dan cesitli nedenlerle hoslanmadim, bu yuzden izlemedim. Yemekteyiz'e denk gelmedim, bilmiyorum.
Ozetle bunlar bosuna seyler degil. Tespitin yanlis.
  • ebabil curnatasi  (18.02.20 07:27:15 ~ 08:15:47) 
Cehalet, eğitimsizlik, kültürsüzlük, kalitesizlik, varosluk.

Uzar da gider. Memleket neden bu halede zannediyorsun. TV çöp olmuş. Bu sayede boş beleş insanlar zengin oluyor.
  • dickens  (18.02.20 07:30:58) 
masterchef'in başlarında bayağı bir kalabalık vardı ve saçma sapan bir iki adam yüzünden izlemedik. daha sonra yarışmacı sayısı 6/7'ye düşünce izlemeye başladık ve yemek yapma seviyesi sucuklu yumurta olan beni bile yemek yapma konusunda heveslendirdi ve az da olsa bir yemek bilgisi kattı.

yani çemberden şov yapmak için gelen dangalakları çıkardığınız da orada şef olarak bir seviyeye gelmiş insanlardan bir şeyler öğrenebiliyorsunuz.

tabii bu survivor da pek mümkün değil. o ses için de jüri de tarzını beğendiğiniz birisi yok ise sadece eğlenmek için izlenen bir şeye dönüşüyor.

ayrıca ve bence survivor gibi şeyleri en çok da plaza da çalışırken anası ağlamış insanlar izliyor. gün içerisinde yeterince beynini yormuş ve eve geldiğinde pelteye dönmüş bir insan sadece izlemek için izliyor. sadece çalışmak da değil. trafik ve insanlar çok yorucular ve survivor gibi şeyler de bir nevi kaçamak oluyor.

bir de insanları izledikleri, dinledikleri üzerinden seviyelendirmenin modasının da cnbc-e ile birlikte tarihe karışmış olaması gerekmez mi?
  • kafa koparan manyak  (18.02.20 09:23:08) 
survivor amerikada da en çok izlenen programdı. bunu anlamak için sorgulamadan izlemen lazım. ben izlemiyorum ancak mutluluğun formülü çok açık. Hükümetteki partiye oy ver, Şampiyon takımı tut, aspor izle ahaber izle acun izle. sorgulamak pişmanlıktır, mutsuzluktur. survivorda da ünlüleri tut ki hep kazan.


  • mikahakkinen  (18.02.20 09:29:56) 
insanlar tüm gün iş, hayat stresinden sıkılıyor ve düşünmeyi gerektirmeyecek işler yapmak istiyorlar. bu programlar da ona yarıyor. düşündürmemeye.

metroda insanların oynadığı oyunlara bakıyorum. candy crush ya da dengi oyunlar oynuyorlar. bu oyunların ortak özellikleri zamanı hızlı geçirmek.

bahsettiğiniz tv programları da böyle. zaman hızlı geçsin de, nasıl geçerse geçsin.
  • biseysorcaktim  (18.02.20 09:47:28) 
"bilgi/birikim/kultur anlaminda bu ulkenin onbinde 1'lik diliminde yer aldigimi da soyleyeyim."

hahahahhahaha :D ulan :D kahkaha attım ya

soruya gelecek olursak ekşi'nin sık takıldığım 2004 yılındaki haliyle hiçbir alakası yok. şimdiki hali gerizekalı sürüsü olduğu için survivor başlıkları da futbol başlıkları da çok normal
  • beyaz power ranger  (18.02.20 11:53:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.