[]

Ikinci el araba aldigimda plakayi degistirmeye gerek var mi

Farkli bir sehirden alacagim. Degistirilir mi plaka ne gerek var ? Degisitirilmesi zorunluysa surec nasil isler? Tesekkurler




 
ikametin aracı aldığın şehirde değilse plaka değişiyor. Aynı şehirdeyse istesen de değişmiyor zaten.

Değişim süreci içi notere gidiyorsunuz. Orada size yeni plaka numarasını bildiriyorlar. Ön ve arkadaki plakaları da beraberinizde götürün. Onları kesiyorlar.

Gerisini bilmiyorum :) Emniyetten alınıyordu plakalar bir ara ama hala öyle mi bilmiyorum cidden.
  • himmet dayi  (17.02.20 09:47:30) 
hayır istemiyorsan değiştirmeyebilirsin. ŞEhir fark etmez.


  • piotr  (17.02.20 09:59:00) 
Plaka ve ikamet adresin uymak zorunda degil. İstanbul'da olup kayseri plakalı alır ve kullanırsın. O plaka adresine kaydedilir.satış.esnasında kendiliğinden değişmediği gibi, sen değişim tercih etmedikçe aynı kalır. Değişim mecburiyeti yoktur. Çok pipirikli bazı kişiler değişim tercih eder. Az uğrasmalı (plaka basım, mühürletme) ve az masraflıdır. Pek kimse değişime yanaşmaz bu sebepten. Al kullan, plakayı dert etme, aynı kalabilir. Degistirmek istersen bunu noterin " değişim istiyor musun" sorusuna evet diyerek başlatırsın. Sonrasında şöförler derneği mi ne haltsa orada yeni bastırıp mühürletip takıyorsun. Bu hammaliyeye girmemek için plaka aynı kalsın istiyorum ben kendi arabalarımda.


  • rezilrusfaadam  (17.02.20 10:01:45) 
zorunlu değil


  • sutlu nescafe  (17.02.20 10:06:01) 
Değiştirilmesi zorunlu değil.

Değiştirmek istiyorsan, noterde araç alırken belirtmek gerek. Eski plakaları da notere veriyorsun.
Sonra aynı gün içinde plakaları bastırıp kullanabilirsin.
50 tl falan verirsin plakalara.
  • jelly bear  (17.02.20 10:10:09) 
plaka değişmek için mantıklı 2 sebep varken değişmemek için daha çok.

işte o 2 sebep;

1- plakayı sevmeyebilirsin. ne bileyim ass diye denk geliyor mesela. goygoylardan yorulursun.
2- uzun süre kullanacaksan büyük şehrin plakaları için bir nebze daha çok sigorta ücreti çıkıyor.
  • onemoremile  (17.02.20 12:25:45) 
hiç gerek yok


  • basond  (17.02.20 16:26:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.