[]

sürekli sıkılma, aşırı dikkat dağınıklığı ve erteleme

bir uzmana gitmeden ben belli oranda da olsa nasıl kurtulabilirim bu üçlüden? tam plan yapıyorum her gün şu kadar kitap, bu film ya da eksik kalan şu iş diye ama sonu gelmiyor, gerçekten gelmiyor. bazen kafayı yeme noktasına geliyorum. en ünlü filmlerden birini izlerken bile dikkatim dağılıyor elim telefona ya da başka bir şeye ya da daha da absürt olanı kafamın içindeki saçma bir düşünceye takılıp gidiyorum. sonra kendime kızmalar, saçma sapan kendi kendine konuşmalar ve tekrar filme ya da kitaba ya da işe dönüş ve kısa süre sonra yine aynı problem...

bir de şöyle bir durum var. diyelim ki izinli günümdeyim ve her şey yolunda, evdeyim. maddi-manevi koşullar da tamam ama anlamsız bir şekilde çok sıkılıyorum. netflix var ama açtığım her film, dizi neredeyse yarım kalıyor. hani rahat batıyor derler ya, onun gibi bir şey. yapacak bir şey bulamıyorum, bulsam da gerçekten sıkılıyorum. uzun süre dişimi sıkınca işkenceye dönüyor. sürekli gereksiz yere yemek yiyorum ve sağlığımı alt üst etmek üzereyim. bir ara yemek işini düzene soktum ama bu aralar yine kurtarıcım maalesef yemek yemek, sürekli aç olmadığım halde bir şeyler sipariş vermek. :(

bu döngü zaten şu yaşıma kadar (30) bana sayısız şey kaybettirdi ve kaybettirmeye de devam ediyor maalesef. bazen kendimi aşırı sıkıp üstüne gittiğimde yeniyorum ve 3-5 günlük kısa bir sürede bile öyle güzel şeyler başarıyorum ki gerçekten ben bile şaşırıyorum. spor yapmak olsun, kitap okumak olsun ya da iş hayatı olsun gerçekten her geçen anda kendime bambaşka şeyler kattığımı somut olarak görüyor ve çok mutlu oluyorum.

hani diyorum son 10 yılda eğer böyle devam etseydim en azından yarısı kadar şu anda herhalde ülkeyi falan yönetiyor olurdum. gerçekten, mesele herkesin kendini dahi hissetme olayı falan değil, onun ne olduğunu biliyorum. :) ya da sözlükteki 'sıradan bir insan olduğunu farkına varma eşiği' tartışması falan da değil. neredeyse hiç bir şey yapmıyorum ve ona rağmen işe hayatımda olsun eğitim falan olsun gayet iyi durumdayım aslında. normalde bu kafa ile batışlarda olmam lazımdı ama hiç de değilim çok şükür. sadece daha fazla üstüne koymama izin vermiyor bu lanet üçlü. ciddi ciddi sanki biri beni sürekli kasıtlı olarak engelliyor ve daha iyisini yapmama izin vermiyor.

var mı tavsiyesi olan? yani disiplinli bir şekilde çalışmaktan başka önerisi olan?

 
bilmedigin bir sey degil, ama calisacaksin kardes :)
bir de hayat bir yaris degil, "bu dongu bana sayisiz sey kaybettirdi" diye dusunme. Ne kaybettin, baskasi ne kazandi? Bunlara hic takilma. Kimse ile kiyaslama kendini, bu sende ekstra bir endise yaratir, bazen bu da insani eylemden alikoyar.

Odaklanma sorunun varsa, psikiyatrist ilac verebilir ve onlarin hakikaten faydasi olabilir. AHDH hastaligin olmasin? Ritalin benzeri ilaclarin faydasi olabilir.
  • ebabil curnatasi  (17.02.20 06:24:51) 
@ebabil curnatasi kesinlikle dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olabilir. bu tür psikolojik rahatsızlıkları çok okurum ama buna pek denk gelmemiştim ya da adından dolayı küçümsemiş olabilirim. şimdi sözlükte şükela modunda okuyunca resmen kendimi gördüm yemin ederim. gerçi aynı şekilde bu rahatsızlıklar çoğunlukla birbirine yakın ama gerçekten cuk diye oturdu. sadece unutkanlık kısmında problem var, aksine ben kolay kolay unutmam bir şeyi. unutmaktan ziyade hep ertelerim ve çok ama çok büyük ihtimalle o iş zamanında yapılmamış olur. bu haliyle bakınca unuttuğum da söylenebilir belki. acaba hayatımda ilk defa psikiyatriste gitsem mi?


  • everythingok  (17.02.20 06:58:40) 
adhd konusunda bir dakika bile durmadan bir doktora başvur, bunu senin yaşlarında bir adhd'li olarak söylüyorum.
ancak gideceğin doktoru çok iyi seç zifa yetişkin adhd konusunda bilgili doktor sayısı oldukça az.

sakın bekleme, mutlaka doktora git
  • velhasilkelam  (17.02.20 09:47:15) 
@velhasilkelam var mı bi isim tavsiyesi?


  • everythingok  (17.02.20 19:27:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.