[]

tiktok nedir?

evet bir uygulama. orda burda görüyorum tiktok videosu tiktok videosu diye.

e video işte. adam video çekmiş paylaşıyor. bunu feysbuk da yapıyor, instagram da yapıyor, youtube da yapıyor.

tiktok ne yapıyor? özelliği ne bunun? alayı da dünya saçması kısa videolar. yani özellikle saçma kısa video çekme uygulaması mı, akıllı bir şey çekmek isteyince izin mi vermiyor, nedir yani?

 
İnstagramdan önce facebook vardı. Esasen instagramdaki fonksiyonların hepsi facebookta vardı. Fakat öznellik ve kullanım amacı daha farklı olduğu için albüm oluşturma daha sonra görsel reklamlar için ideal hale geldi. Tiktok scorp vine o bu şu hepsinin hedeflediği bir kullanım şekli var. Cringe tayfa kullanıyor o ayrı


  • filipis  (17.02.20 01:16:45) 
Merdiven altı sosyal platform. Beğeni adına Ne kadar arıza icraat varsa orada.
5-10 saniye içinde başkası adına utanmanın tam yeri.

  • Erva  (17.02.20 05:04:58) 
ya tamam bu dediklerinizi biliyorum da niye tiktok? niye boktan işler yapmak için illa farklı bir uygulama gerekmiş? pekala instagram ile de yapılabilir görünüyor. niye instagram yapmamışlar da tiktok çıkınca "aha tam bize göre" diyip yapıyorlar? tiktok'un instagram'la yapamayıp tiktok ile yapılabilen ve bu boktan işleri yapmak isteyenler için bulunmaz fırsat olan bir özelliği olmalı sanki.


  • kibritsuyu  (17.02.20 09:37:15) 
Programın tam olarak nasıl çalıştığını bilmiyorum, ama instgram'da rastladığım ve izlediğim videolardan anladığım kadarıyla;

sanırım kısa videolar çekerken, video üstüne aynı anda daha önceden programda var olan ya da sizin eklediğiniz müzikleri koyarak video çekmesi.

Daha özet anlatmaya çalışayım, sanırım programı açıp oradan bir müzik seçiyorsunuz, sonra da video kaydına başlıyorsunuz. Galiba gündeme göre meşhur olanlar ön sıralarda olabilir, çünkü birbirine benzer onlarca videoda hep aynı müzikler var.
  • John Bloor  (17.02.20 09:48:20) 
orda burda görüyorum tam olarak tiktok olayını özetliyor aslında.tiktok her platformda çok kolay paylaşılabilen,ayrım yapmayan,1,5 milyar download 500k active user sayısına sahip bir uygulama.oldugu yere gelmesi benzerleri açısından çok kısa sürede gelmesi,2019 da most downloaded listelerinde tepede olması bu sayıyı her gün yükseltiyor.

Orjinali musically isimli bir uygulamaydı bu arkadaşın,benim tanışmam kızım sayesinde oldu çünkü evde garip hareketler yaparak video çekiyordu.bu neymiş diye o dönemde incelediğimde arka fondaki müzik eşliğinde videolar çekilebilen bir uygulama olduğunu görmüştüm.videoların bu şekilde olması özellikle asya ülkelerinde uygulamanın yayılmasına sebep oldu.kısacası halk bunu sevdi.yanılmıyorsam 2018 de de tiktok dönüşümü gerçekleşti.streaming şeklinde olması,kolayca random bir videoya geçebilmen olayın özü.bununla beraber videolar güvenli aile tipi videolar,şirket bu konuda taviz vermiyor.

2020 de gelinen nokta şu buradaki kitle inanılmaz büyük,böyle olunca evvelden burayı umursamayan,avam bulan önemli sayıda insan buraya gelmeye başladı.bu da trendin daha hızlı yükselişini sağladı.

kendi açımdan söylersem bu yılın başından itibaren tiktokla uğraşıyorum,ağırlık reklamı,pazarlamayı oraya kaydırdım,geri dönüşler diğer platformlara oranla çok daha iyi,en önemlisi nihai kullanıcılar.instagram da 50k takipçi var,neredeyse hepsi reseller,sample gödersene diye binlerce dm atan adamlar.

Toparlarsak halk bunu sevdi,öne çıkma ihtimalin diğer uygulamalara göre daha fazla,kolayca bütün mecralarda paylaşabiliyorsun,kısaca 2020 de dans eden dayılara devam.
  • duptıs  (17.02.20 11:48:15) 
biraz çevre ile alakalı facebook da dayısı ninesi amcası varken salak videolar atmak istemiyor ergenler.


  • basond  (17.02.20 16:31:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.