[]

güvercin - ekmek kırığı

selamlar,

Annem hergünkü saatini biraz geçirse kuşlar cama tıklıyorlar gagalarıyla, ekmeklerini istiyolar. hatta annemin elinden bile yiyenler var aralarında. ben kendi evimde taze ekmeği tabakta(balkona deyip toz olmasın diye) yanına suyla koyuyorum yine gelmiyorlar. bazen bi tane geliyo o da yemiyor öyle bön bön bakıp gidiyor. sizce ne yapmalıyım? ama çok özendim böyle kuş gelsin ekmek vereyim yesin falan.


 
ekmeği bıraktıktan sonra uzaklaşın. birkaç hafta içinde alışırlar. koyduktan sonra onlara gözükürseniz tırsarlar. ya da kış aylarını bekleyin elbet gelmek zorunda kalacaklardır.


  • sen git ben geliyorum  (24.04.10 20:44:14) 
penceremin biraz altından apartmana gelen elektrik kablosu geçiyo. bi çift kumru her gece o kablonun üstüne tünerdi. ben de camın önüne ekmek kırığı, pirinç, mercimek, bulgur (bulgur verilmemesi gerekiyomuş şişip ölebilirmiş hayvanlar ben sonradan öğrendim) koymaya başladım. bi süre umurlarında olmadı, sonradan öğrendiler işi.

yemlerini geceden koyarım, sabah gelir yerler. gece koymayı unutmuşsam camın önünde gugu guuuu gugu guuu diye bağırıp bağırıp uyandırırlar beni. eve geldiğim saatler düzenliyken, geldiğim saatte evin karşısındaki ağaçta beklerlerdi.

yemi koyup ıslık çala çala, ıslık çaldığımda gelmeleri gerektiğini öğrendiler. gayet güzel anlaşabiliyoruz. :) yaklaşıl 3 yıldır beraberiz kendileriyle bu arada...
  • lazor  (24.04.10 20:54:12) 
kuşlar gelsin tamam süper de, annemin arkadaşının balkonu sırf kuş boku dolu. Kadın her gün onları temizliyor yazık lan. Bunlarla uğraşabilmeyi göze alacaksan dene bence.


  • gebere jackson  (24.04.10 21:21:22) 
Ben eski evimizde alıştırmıştım, içeri girip sofrada benimle bile ekmek yiyorlardı. Ekmeklerini geciktirsem ya camı tıklatıyor ya da mutfak balkonundan içeri giriyorlardı.

Şöyle yapın, hergün aynı saatte ekmek verin, ekmekleri ufak parçaları ayırıp verin, ekmekleri bir noktaya koyup biraz uzakta ani hareketler yapmadan bekleyin, sizi görsünler ama tehlike sezmeyecek bir mesafeden olsun. Sonra hergün mesafeyi biraz daha kısaltın, gitgide yaklaşın.
  • johan sebastian  (25.04.10 00:13:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.