[]

HDMI bağlantısında TV'den ses alamama sorunu

merhaba...

laptop'ı televizyona hdmi ile bağladığımda görüntü var ama ses yok, o an yine ses laptop'tan gelmeye devam ediyor.

internetten biraz araştırdım, "denetim masası>donanım ve ses>ses>kayıttan yürüt" kısmına gelip, orada da hdmi aygıtının varsayılan olarak seçilmesi tavsiye edilmiş. ama sorun şu ki, bende orada "hdmi aygıtı" seçeneği yok, sadece hoparlör seçeneği mevcut.

işin ilginci de düne kadar böyle bir hiç sıkıntı yaşamıyordum. laptop'ı bağladığımda tv'den sesi de görüntüyü de sıkıntısız alabiliyordum.

çözüm önerisi olanlar varsa çok sevinirim.

 
windows 10 kullanıyorsan saatin yanındaki ses ikonuna tıkla, açılan pencerede hangi ses sürücünün aktif olduğunu göreceksin. kırmızı ile işaretlediğim oku tıkladığında televizyon seçeneği geliyorsa onu seçip, tv den ses alabilirsin.

(git: i.hizliresim.com )
  • durbidakka  (16.02.20 14:44:51) 
windows 10 için
tv de oynatırken sağda ses simgesine bakın.
üstte seçimli bir şey olduğunu farkedeceksiniz basınca. Speakers : .... şeklinde.
oradan tv olanı seçin ve sesi açın.
  • ozdek  (16.02.20 14:45:44) 
@durbidakka, @ozdek dediklerinizi yaptığımda sadece tek mevcut laptop hoparlör seçeneği çıkıyor karşıma, başka bir seçenek yok.

ve dediğim gibi, düne kadar böyle bir sıkıntı yoktu. ne değişti anlamış değilim.
  • Berck  (16.02.20 15:00:00) 
Benzer bir durum benim başıma da ara ara geliyor.
Bu durumda kabloyu çıkarmadan, laptopu yeniden başlatınca sorun düzeliyor

  • mey17  (16.02.20 20:40:36) 
ileride benzer sorunu yaşayıp da bu başlığa gelen olursa diye benim sorunumun nasıl çözüldüğünü de yazmış olayım; bilgisayarın bekleyen güncellemeleri vardı, o güncellemeleri yapınca bu sorunum da düzeldi.


  • Berck  (19.02.20 12:51:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.