[]

ilk fotoğraf makinesi önerisi. dslr

-sıfır alacağım. yurt içi veya yurt dışı fiyatı max 5000 liraya kadar bütçem var.
-ilk makinem olacağı için bir lens bagajım yok. her marka olabilir.
-dağ tepe gezmeyi seviyorum. doğa fotoğrafları çekeceğim.
-ağırlığı ve pil ömrü önemli değil.
-bmpcc4k seviyesinde olmasa da video performansı iyi olsa olur. kısa film falan^^
-daha önce kompakt dijital ve birkaç eski analog tecrübem var. ancak pek anlamıyorum. orta sınıf bir makine bulabilirsek sevinirim.

şimdiden teşekkürler.

 
lensle birlikte 5000, şu an için çok az.

Doğa fotoğrafı dediğinde tele lens gerekebilir diye düşünüyorum, ama bütçen yetmeyecek büyük ihtimalle. Genel bi kullanım düşünsek, ortalama Tamron 17-50 f2.8 alsan 2000tl olmuş. Geniş-orta.

Blackmagic :D yani blackmagic pocket 1080 alırsın çok ucuza ama fotoğraf çekemezsin. Ona yakın dediğin yine en az 10 bit çekebilen bir makine olmalı, en ucuzu Fuji xt3, body olarak 8200 lira civarı. Fiyatına göre muhteşem ama.

Yani fotoğraf olarak da video için de tatmin edecek, ortalama şey Sony A6300. Body 5299 tl. Üstüne ikinci el bi lens denk getirsen belki... Yine 7000'e falan gelir ama tahminen.

Bunun altında alacağın şeyler fotoğraf olarak tatmin eder, video olarak etmez. Canon 700 veya 70D serisi fotoğrafta her türlü işini görür. Fullhd video da çekersin ama 8 bit, bence bu devire yakışmıyor. (4k olunca 8 bit dahi olsa çözünürlükten kurtarıyorsun, ama fullhd ile git bi orman çek bitrate yetersizliğinden her yer çamur oluyor)

özet olarak, bütçenize göre sanırım Canon DSLR alacaksınız. Dediğim gibi fotoğrafta gayet tatmin eder, tamron 17-50 + 3000 liralık hangi Canon varsa o. Bu kadar rahat konuşmamın sebebi, 600-650D'lerin bile gayet iyi olması. Ha üst seviyeye çıktıkça iso performansı, odak hızı gelişiyor ama bütçe...
  • nhk ni youkosu  (16.02.20 00:32:35 ~ 00:33:40) 
ben de aynasız bakıyorum giriş seviyesi en çok dikkatimi çeken sony alpha a6000 şuan


  • nahtoderfahrung  (16.02.20 12:31:09) 
@nnk ni youkosu lens hariç 5000. lens bagajımın olmadığını marka seçerken geniş bir marka tercihim olsun diye yazdım. önerilerinizi dikkate alacağım. canon 70d pek bir mantıklı geldi. teşekkür ediyorum :)

@naktoderfahrung dslr demiştim ancak yine de aklımda bulunsun. teşekkür ediyorum :)
  • jamesdeanbradfield  (16.02.20 18:57:49) 
aynasiz bakiyorsaniz, sony ve fuji modelleri iyidir. ama dogada makro falan cekecegim diyorsaniz söyle bir sey önerebilirim. pentax dlsr lere analog lensler bayonetsiz oluyor, diger makinelerde uyum ve bayonet sorunu oluyor genelde. ben olsam pentax bir gövde alirim, analog bir pentax lensle de 5000 civarina bitiririm işi. başka türlü bu bütceye zor görünüyor.


  • proteus  (16.02.20 20:18:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.