[]

Seramik / Heykel yapanlar

Merhaba, ben de gsf çıkışlıyım ama bu alanlarla hiç alakam olmadı şimdiye kadar. Şimdilerde hava ile kuruyan paketli killerden deniyorum ve birini de çok sevdim ama piyasada artık bulamıyorum. Şekillendirmesi diğerlerine göre kolaydı ve daha rahat detay çalışabiliyordum ama düştüğünde çıkıntıları kırılıyordu.
Sonra açık kil aldım netten, paketlilerin onda biri fiyatına. Aşırı rahat geldi detay konusunda ama kuruyunca elimde bile çok rahat kırabildim.

1 Bu killerin fırınlanması gerekiyor herhalde. Paketliler dışında ev tipi fırında da fırınlanabilecek kil var mı?

2 Mesela haftada bir götürüp 1 kg küçük parçalar fırınlatabileceğim yerler var mı? Kadıköy tercihen.

3 Küçük boyutta detay çalışmak ve pişince/kuruyunca çıkıntıların kırılmaması için hangi tip kil daha uygundur?

4 Evde yapılan hava ile kuruyan kil konusunda ne düşünüyorsunuz? Denediniz mi? Beğendiğiniz tarif var mı?

Polimer kil hiç sevmiyorum.
Teşekkür ederim.

 
Taksim hobi seramik fırın kullandırıyor parası ile. Seramik çamurun pişirme talimatını alırsınız aldıgınız yerden işte kırmızı çamur daha düşük derecede pişer ithallerin değişik falan ona göre pişirtebilirsiniz ama pişince bisküvi olacak onu ne yapacaksınız boyama falan mı?


  • ykyt  (16.02.20 00:04:03) 
Çok teşekkür ederim! Ne kadar acaba oranın ücreti biliyor musunuz? Bisküvi terimini ben de şimdi araştırırken öğrendim. Benim sevdiğim doku o. Onun üstüne akrilik ve vernik olur mu acaba? Çift fırınlama yapılıyormuş ona gerek kalmamış olur di mi böylece? Aslında sağlam olması önemli. Çift fırınlamada sağlamlık açısından değişiklk oluyor mudur? Teşekkür ederimmmmm!


  • artcilly  (16.02.20 00:17:10) 
Güncel fiyatları bilmiyorum telefon edip öğrenebilirsiniz. Genelde tüm fırını size açıyorlar ücret karşılığında. Her hafta yaptırmak yerine 1 ay biriktirip tüm fırını doldurup 1 seferde pişirtebilirsiniz.
Seramik ilk pişirimi bisküvidir. Sonra sır yapılır. Dekoratif obje yapacaksanız akrilik vernik olur ama içinden bir şey yeme içme olacaksa olmaz. Onun için uygun sır bulunmalı ve sırlanmalı. 2. Fırınlama sağlamlık için değil sırlama için yapılır. Sır tabiki sağlamlığı katkıda bulunuyor evdeki seramik bardaklarınıza bakın. Parlak yüzey sırlı altını çevirin yere değen yer pürüzlü sırsızdır. Çünkü fırında yere koyduğunuz yer sırlamaz yoksa yere yapışır raflar kullanılmaz olur. Seramik malzemesi satan yerlerde bisküvi de satıyorlar 3-5 liraya. Deneme amaçlı alıp boyalarınızla boyayın, beğenirseniz kendi objelerinizi yapıp fırında pişirip boyayabilirsiniz.

  • ykyt  (16.02.20 09:37:25) 
Çok teşekkür ederim. Benim yaptığım şeyler 1 tl boyutunda detaylı ve boyaması daha detaylı. En ince fırçayla boyuyorum. Sır kalınlık da yapıyor herhalde, onu istemem. Seramik boyalarında pişmeden gri görünüyor, pişince kırmızı oluyor durumu varmış ya, o da benlik değil. Hobi seramik'e gidip kurcalayayım o zaman. Bisküvi üzerine akrilik ve verenik öncesi belki bir astar uygularım. Bunun için özel bir astar var mıdır acaba? Ben paket killerde düz renk akrilik geçtim astar olarak. Çok teşekkürler!


  • artcilly  (16.02.20 13:25:44) 
Botz veya Duncan'ın şahane sırları var seramik için. Efektli, parlak, mat, yarı mat. Duncan satan yerden katalog isteyebilirsin. 1 tl boyutunda ise fırın onlarca hatta büyük fırın yüzlerce alır. Fiyata göre karar verirsiniz.
Seramik boyaları pişirmeden hepsi gri göstermez farklı hepsi. Broş mu yapıyorsunuz? Sır aslında cam. Eğer pişirmeden sırı elliyorsanız sürekli eser miktarda hep elinize bulaşır ve sağlıksızdır. Uzun vadede zararını görürsünüz. Hatta sır yaparken solumak bile zararlı.

  • ykyt  (16.02.20 20:21:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.