[]

Yurtdışına gitmek salaklık mı?

2 yıl önce mezun oldum, özel sektörde çok garanti ama biraz sıkıcı bulduğum bir işte ortalama 6k maaşla çalışıyorum. Yılda ortalama 250-300 saat fazla mesai yaptığım bir iş. İşe başlarken amacım para biriktirip yüksek lisansa gitmekti Avrupa'ya. Şimdi gerekli parayı biriktirdim ama motivasyonum sıfırlandı neredeyse. Çok istediğim bir şeydi ama maalesef garanti işe ve ayın birinden birine maaş almaya çok alıştım. Yaş 25. 26 olacağım birkaç ay sonra. Son birkaç haftadır da baya depresifim, bunalıyorum.

Şimdi ben işi gücü boş verip gidiyim mi yüksek lisansa? Döndüğümde bana ne katacak bilmiyorum, burada rahata alıştıktan sonra öğrenci hayatına adapte olabilir miyim tekrar onu da bilmiyorum. İki senede kenara attığım üç kuruş parayı ve önümüzdeki 2 yılımı da boş beleş harcamak istemiyorum. Gitmeyi düşündüğüm okul baya iyi bir okul, oradan sonra başka kapılar da açılabilir ama risk alma yetimi kaybettim sanırım.

Sizce ne yapayım? Yarından tezi yok çalışmalara başlayıp birkaç aya gideyim mi? Yoksa oturduğum yerde oturayım mı? Hayatımı çok boşa geçirmiş gibi hissediyorum son 2 senedir. İlerde de gitmezsem hep aklımın bir köşesinde kalacak gibi geliyor

 
salaklık değil. paraya itiyacın yoksa (kendinden başkasına karşı sorumluluğun yoksa) git, kaç kendini kurtar. yaş ilerledikçe daha zor oluyor konfor alanından çıkmak.


  • pati  (15.02.20 18:46:19) 
konfor alanı tuzağına düşmüşsün, bence git, yoksa bu ruh haline alışırsın ve böyle gider. sadece yurtdışı için değil, ileride başka şeyleri de kovalamazsın.


  • makinelere tapan adam  (15.02.20 18:50:41) 
temel düzeyde almancan varsa 1 mart 2020 den itibaren süper ötesi bir fırsat var
almanya 1 mart 2020 yazıp google'la istersen

  • boo  (15.02.20 19:27:48) 
Git.


  • faati  (16.02.20 00:13:19) 
neden "dönünce bana ne katacak" diye sıg bir fikire kapılıyorsun ki. aklın varsa dönme. dönmemek için çabala.


  • paudi  (16.02.20 00:19:10) 
Sen buralara gelemezsin aslanım. Bu uyuşuklukla, bu isteksizlikle, bu sorumsuzlukla, bu heyecansızlıkla seni buralar harcar. Yeni hayatlar yeni maceralar sana göre değil. Boşver.


  • hepbiarayisicinde  (16.02.20 01:57:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.