[]

18V akım gelen adaptörü 13V'ye düşürmek?

output'u 13 yapmam lazım yaklaşık. direnç kullansam olur mu? olursa kaçlık olmalı?

yada başka nasıl düşürebilirim?

elektrik bilgim giriş seviyesi o yüzden açıklayıcı anlatırsanız sevinirim.

 
18 V gerilimdir. akım farklı. öncelikle bu elektrik ile nasıl bir cihaz beslenecek? kaç akım çekecek bunu bulmak gerek. eğer akım düşükse direnç kullanılabilir. ama akım düşük değilse direnç çok ısınacak. hem enerji kaybı hem de büyük direnç bulmak gerek. ayrıca ısınan bir devre elemanı yangın riskidir.

benim tavsiyem buck converter (stepdown) kullanmak. bunların üzerinde potansiyometre bulunur ve isteidğiniz gerilime düşürürsünüz.
bağlayacağınız elemanın gücünü (kaç amper) bilirseniz doğru elemanı seçebiliriz.
  • sttc  (14.02.20 22:38:56) 
www.direnc.net

Bu veya buna benzer bir urun kullanacaksin.
  • godless frog  (14.02.20 22:50:32) 
12 volt istesen bir tane LM7812 ve bir iki basit kompenatla hal olurdu.

12 volt yetiyor mu? Ayrıca ne kadar akım çekecek, nasıl bir cihaz beslenecek? +1
  • John Bloor  (15.02.20 12:58:33) 
18V’luk matkap adaptoru ile linkteki urunu sarj edecek

www.hepsiburada.com


Matkabin icinde 14.4V’luk piller vardi cikartip bu akuyu taktim. Gucu 12’ye dusurdum guzel calisiyor yine ama 18V, 12V olani sarj etmiyormus. Matkabin aku kismini da kapattigim icin matkap sarj soketine uymali. O yuzden de o devreyi 18’den 12’ye dusurmem lazim ki sarj edebileyim :/
  • c1b2k3  (15.02.20 17:35:50) 
şarj için muhtemelen bu işi yapamazsın. çünkü şarj makinesi pili hem şarj ederken hem de ara verip voltajını ölçüyor. belli bi volt a geldiğinde durması lazım. şimdi şarj aleti max 12 V ölçtüğünde 18V a daha çok var zannedecek. oysa ki pil dolu.

ikinci nokta bu bahsettiğimiz üstte model verilen step down üniteleri bu işi tek yönde yapıyor. tersten 12 verince 18 alamayacaksın. dolayısıyla şarj aleti herhangi bişey ölçemeyecek ya hata verecek şarj etmeyecek ya da pili boş sanacak, sonsuza kadar şarj etmeye çalışacak (tehlikeli).

yani, olmaz.
  • sttc  (15.02.20 23:23:33 ~ 23:24:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.