[]

Trump'ın Bloomberg'in boyuyla dalga geçmesi

Bloomberg'in boyuna baktım 1.73 diyor Wiki. Adama Mini Bloomberg diyor, sürekli boyuyla dalga geçiyor twitlerde, röportajlarında kutulara basarak konuşma yapması lazım falan. Bir iki kere dili sürçtü olur dersin de sürekli yapıyor. Abi bu Amerikalılar değil mi mankind'ı humankind yapalım, fireman sexist firefighter olacak, o ifade ırkçı, o homofobik, öyle demeyelim zenciler, latinler alınacak, obezleri eleştirmeyelim, old demeyelim elderly diyelim falan. Başkanlığa aday adam rakibini boyu üzerinden vurmaya çalışıyor. Milyar dolarlık serveti olan Bloomberg gözümde mülayim, mağdur durumuna düşüp sempatik geldi anasını satayım, oy hakkım olsa ya da kararsız olsam Trump'a tepki olarak Bloomberg'e atarım. Hayır seçmeninde üstüne alınması lazım benim de boyum uzun değil, bana da laf çaktı gibisinden? Bu nasıl toplum, bu ülkenin nasıl seçim dinamikleri var abi? Ya da danışmanı falan akıl vermesi gerekmiyor mu kısa boylu cumhuriyetçiler de var, yaşlanınca boy da kısalıyor yaşlı oyları gider bak, gözüne seveyim yapma falan diyecek adam da mı yok?




 
Knk Amerikali derken, Trump cumhuriyetci biliyorsun degil mi? Senin dedigin demokratlar.


  • stavro  (14.02.20 16:44:02) 
Turkiye'yi dusun. Adam "anani al git" diyor. Normalde sapik derecede namus ana baci vs meraklisi bir toplumuz ama guclu biri yaptiginda dogal karsilaniyor.

"Abi bu Amerikalılar değil mi mankind'ı humankind yapalım, fireman sexist firefighter olacak" - bunu diyenlerle bu adamin secmeni farkli kisiler. Bunu nasil anlayamadin anlamadim.
  • hot potato  (14.02.20 16:52:03) 
@stavro @hot bu political correctness kavramının demokrat kökenli olması conservatiflerin tamamen karşı olması anlamına gelmiyordur herhalde. En azından değerler bazında düşünsek toplumdaki ortak akıl, ortak nokta ırkçılığa, ayrımcılığa, homofobiye, cinsiyetçiliğe karşı değil mi? ABD siyasetini Texas'da dağda bayırda sığır yetiştiren adam ile California'da Silicon Valley'deki adam diye karikatürize ederek yorumlamak da biraz kolaycılık olmuyor mu? Arada hiç mi ılımlılar, ortadakiler, çekimserler yok.


  • speedy  (14.02.20 17:26:53) 
öncelikle parti bağlamında, sahiplendiği söylem açısından Trump'ı cumhuriyetçi olarak değil, daha uç noktada partiden sıyrılan bir başkan olarak görmek lazım. cumhuriyetçi senatörlerin trump'ın tavırlarından, twitter'daki saçmalıklarından, hakaretlerinden rahatsız oldukları açık. ayrıca "political correctness" demokratların tekelinde değil. kürtaj karşıtlığı ile politik doğruculuk arasında nasıl bir zıtlık var? ya da Trump'ın bugün söylediklerini geçmişte Bush'dan veya 2012'de seçilseydi Mitt Romney'den duymak mümkün müydü?

ikincisi, onların kültüründe bu tür dil kullanımı yaygın. rahatlar. boyuyla dalga geçmesine seviyesizlik dersin geçersin. mesela Hillary, Trump'a turuncu kafa desin, kimse ne diyor bu demez. Trump zaten adaylık sürecinde politik doğruculukla sorunu olduğunu açık açık söylemişti. ama şu anki sorun kantarın topuzunu kaçırması. yasadışı göçmenlerin geldiği ülkelere "shithole countries", colin kaepernick için de bu o.ç'yi sahadan çıkarın demişliği var.

www.youtube.com

ama robert de niro da yeri geldiğinde başkana fuck trump diyebiliyor.

www.youtube.com
  • In a silent way  (14.02.20 18:25:06 ~ 18:40:57) 
Irciliga ayrimciliga ortak akil karsi olmakla birlikte demokratlarla cumhuriyetcilerin deger yargilari farkli. Cumhuriyetcilerin ve demokratlarom geneline sorduğunda irkciligi tasvip etmediklerini gorursun ama neye irkcilik deyip neye irkcilik denmeyecegi konusunda derin fikie ayriliklari gorursun bu iki kanatta.
Yani neyin ofansif olup neyip ofansif olmadigi konusunda bir ortak akil yok.

Bunum yanisira Amerikada muthis bir dalga gecme kulturu var. Secim yarışmalarında konusmalari dinlersen bunu gorursun. Yani irkcilik ayrimcilik baska, dalga gecme kulturu baska. Demokratlar da Trump'in sacindan ses tonuna kadae her şeyiyle alay edebiliyor.
Bir siyasi kisilik ya da bir unlu bir skandala karıştığında yillar sonra bile bu skandalla anilmaya devam edilip yerden yere vurulabiliyor.
  • stavro  (14.02.20 22:41:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.