[]

enfes bi humus tarifi rica edeceğim sizden (:

Sb. Tesekkurler




 
2 su bardağı dolusu kadar haşlanmış nohut (karıştırdıktan sonra elinize gelen kabuğu olursa alırsınız)
3 yemek kaşığı tahin
2 diş sarımsak (bence iki parçaya bölün de koyun)
azıcık zeytinyağı
1 orta boy limon suyu
kimyon
tuz
toz kırmızı biber
azıcık su

bunları miksere atıp karıştırın. olay bu. tadına bakıp, keyfinize göre istediğinizi çoğaltın.
su bir-iki tatlı kaşığı kadar, yoğunluğu azaltmak için. çok yoğun sevmezseniz biraz daha koyun ama aşırısı bütün tadı aldığı için hiç koymayan bile var. bir keresinde sanırım iki tatlı kaşığı kadar su fazla geldiği için çöp oldu humus, gram fazlası bile tadı bence bozuyor.
humusun güzelliği, eliniz alışana kadar her karıştırma sonrası tadına bakmanızda. kimyon, tahin ve nohut oranı önemli. kimyon belirgin olmalı, ancak fazlası da boğazı yakıyor mesela.

humusu tabağa koyduktan sonra kaşık ile kıvrımlı bir yol yapıp, o yola yağ (mümkünse hafif kırmızı biber ile kızdırılmış yağ) gezdirirseniz, ve birkaç tane de nohut koyarsanız görsellikle tamamlanıyor.
  • lovemyself  (13.02.20 22:46:05) 
yukarıdaki tarife ek püf noktaları;

- koyacağım su mutlaka soğuk olsun. buzdolabından çıkmış gibi.

- haşladıktan sonra nohutun kabuklarını mutlaka tek tek soy.

- normal diş sarımsak da koy ama ek olarak sarımsak tozu boyut atlatıyor.
  • mutantking  (14.02.20 11:46:58) 
su tarifi bulmustum henuz deneyemedim ama guzel gorunuyor youtu.be


  • bir varmis bir yokmus  (14.02.20 13:26:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.