[]

Birine çok mutsuz gözüküyorsun demek

Bunu birine demek için ne amaçlıyor olmak gerek sizce. Eğer herhangi bir biçimde ''Evet öyleyim'' dediğinde bir şey yapılmayacaksa tamamen merak gidermek için mi soruldu demektir.

Bizi tersleme ihtimalini yakınlık derecesine bağlı olarak göz önünde bulundurmalı mıyız?


 
Eger birine bunu soruyorsam, tamamen merak gidermek icin soruyorumdur. Yardim edip etmeyecegime verilen cevaba göre bakarim.


  • VIPCH  (13.02.20 17:42:21) 
bana çok derler bunu ya. çok mutsuzsun, çok yorgunsun. öyleyim yani napayım..

soruna cevap değil :(( ama takipteyim.
  • damla sakızlı dondurma  (13.02.20 17:44:09) 
ben bunu birine onu iyi hissettirmek için sorarım.

Behzat ç.'ye iyi misin diye de sorsan, nasılsın diye de sorsan saçma sapan konuşma la der. ama abi mutsuz görünüyorsun dersen. he la, akşam bi meyhane yapak da dertleşek biraz der.

yani dökülür.

bana da biri hayırdır karadenizde gemilerin mi battı dese boş yapıyor derim.

ama biri gelip de çok mutsuz görünüyorsun derse içimden içten bir vay be çekerim.
  • onemoremile  (13.02.20 18:18:16) 
Yardim amacli olabilir.
Ama cogu baskalarinin mutsuzluklarindan beslenen insan bozuntulari bana gore.
Cevremde ikisi de var.
Ilkinin orani yuzde 5 diyeyim.
  • Flipsflops  (13.02.20 18:29:18) 
şimdi ben mutsuz görünebilen biriyim genel olarak. yani mizaç gereği olsun, herşeye gülmeyen biri olduğum için, bu tarz yorumlar alabiliyorum. bir insan güldüğümü görmüşse ya da beni tanıyorsa bu tarz yorumlar yapmıyor.
ama bu tarz yorumlar yapan insanlar benim hakkımda önyargılı olan insanlar oluyor ve böyle bir cümleyi mutsuz olan, öyle görünen birine söylemek yapılmaması gereken birşey diye düşünüyorum.
çünkü benim sinirimi bozabiliyor. düşün sen cidden zaten mutsuzsun, biri geliyor, çok mutsuz görünüyorsun diyor. sonra ne konuşmaya davet ediyor, ne başka birşey. bu mantalitede insanlar şöyle düşünür: "bu çok mutsuz görünüyor, benim de enerjimi sömürür". buraya kadar tamam, saygı duyarım.

karadenizliyim. karadenizde gemilerin mi battı diyenlere de gıcık oluyorum.

çünkü ben bunu kimseye yapmam. birini mutsuz gördüysem mutlu etmeye çalışırım, ya da boş boş yorum getirmem. ben nedense bu tarz yorumlar getiren insanların genel olarak iyi niyetli olmadıklarını düşünürüm.
  • resimci  (13.02.20 18:30:45) 
birine saçını mı boyattın gibi bir şey sormak bence. birine bakarsın gözleri üzgün suratı yıpranmış bende olsam az samimiyetim varsa derim üzgün görünüyorsun diye. ne var ki bunda? herkes bazen üzgündür.
karşıdaki insan bu durumu çok takmıyorsa evet keyfim yok der biter zaten muhabbet.

evet öyleyim derken de sert söylemişse konuyu açmam, ama konuşmak ister gibi bir hal görürsem tabi ki konusurum elimden geleni yapmak isterim
  • speranza  (16.02.20 13:38:34) 
Daha bu sabah birine "siz de hiç iyi gözükmüyorsunuz' dedim, hitabımdan da anlaşılacağı üzere samimi olduğum biri değil, nasılsınız sorusuna cevaben iyi olduğumu söyleyip bunu sordum ve hemen pişman oldum, hoş bir şey değil, bariz bir şekilde iyi gözükmüyosun demiş oldum, zaten belli ki iyi olmayan birine. Amacım yoktu, öyle gelişti.

Yakın olduğum birine söylersem dertleşme amacı güdüyor olurum herhalde, ya da elimden gelen bir şey varsa yardım etme amacı.

Tersleme değil de hoşuna gitmediğini belli etme durumu göz önünde bulundurulabilir.
  •   (16.02.20 14:07:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.