[]

Bu karikatürdeki espiri ne?

?




 
googlede "ulan manavgat" diye arattim karsima bu cikti.

"Ulan Büyükşehir Manavgata, Manavgatta Büyükşehir belediyesine suç atıyor. Biriside çıkıp çözüm üretmiyor ! "

Bence "Ulan Manavgat" diyerek tam olarak halinin yerini söylüyor.
  • VIPCH  (13.02.20 17:39:32) 
özel bir esprisi olduğunu zannetmiyorum, yiğit özgür'ün bazı karikatürleri sözlerin ve tepkilerin yersizliği/saçmalığı üzerine kuruludur. onun örneklerinden biri bu bence. "başka yerde bulamazsın" geyiğini tiye almış. adam "başka yerde bulamazsın diyodun, al işte manavgat'ta buldum" diyor. karşılığında da böyle saçma bir tepki alıyor. yani çok zorlarsan, "satıcının özel bir ürün sunamadığı için sinirlenmek yerine manavgat'a sinirlenmesi" üzerinden gidebilirsin ama özel bi anlamı yok yani.


  • der meister  (13.02.20 17:59:05) 
der meister +1

yiğit özgür bu. kalıplaşmış deyimlerle dalga geçer hep. "bundan Türkiye'de başka hiçbir yerde bulamazsın" gediğini ciddiye alan müşteri gidip bulmuş ve bir de geri getirmiş. lafı gerçek zannediyor çünkü. zaten yüzüne bakarsanız aşırı saf halıyı taşıyan adam.
satıcının tepkisi de "lafı ciddi ciddi söyledim ama Manavgat'ı hesap etmedim la" tepkisi. gündelik hayatta söyleyen de, müşteri de bu lafı ciddiye almaz. ikisi de ciddiye alınca ve olayın üstüne gidip değerlendirmelerini söyleyince komik oluyor.
Manavgat da, sadece şu haliyle komik burda: "İstanbul'dan buldum" bile dememiş adam. gidip araştırmış ciddi ciddi, aklımıza gelmeyecek bir yerde bulmuş :)
  • lovemyself  (13.02.20 18:29:02) 
"ulan gavat" ile fonetik benzerlik yakalayıp kelime oyunu yapıyor gibi geldi bana.


  • kibritsuyu  (13.02.20 19:33:48) 
Hani küçük çocuklar süper kahramanlara, noel babay vs inanır bozmak istemezsin, ona göre cevaplar verir, tepkiler verirsin burda çocuk kadar saf bir adam gelmiş, ciddi ciddi ben buldum benzersiz dediğiniz halıyı diyor, satıcı da saflığını görünce hayallerini, kafasındaki tasavvuru yımak istemiyor "Ulan Manavgat""Nasıl oluyor ya" vs aşırı tepki vererek adamı bozmuyor, olağan üstü bir durum olmuş da bulmuşsun izlenimi veriyor.

Artı alternatif bir yorum olarak da satıcı, esnaf kurnazlığı üzerinden yorumlanabilir, saf ve cins bir müşteri gelmiş satış sonrası, bizim çakal esnaf hemen nabza göre şerbet veriyor. Abi reklamdı, slogandı, satış sırasında ağzımızdan çıkmış diye hiç geri vites yapmıyor direk zeytin yağı gibi üste çıkıp aşırı tepki veriyor "Ulan Manavgat"diye çok şaşırmış, şok olmuş gibi artı sinirlenme:) Ulan Şerefsiz Manavgat'a bak ya, bizim halının aynısı yapmışlar, nasıl olmuş bu iş ya Allah Allah, Abi bizlik bir durum yok diye devam edecek sonra :)
  • neverletyougodown  (13.02.20 22:35:01 ~ 22:45:26) 
never+1 Esnafın anında kaypaklığı, hazır cevaplılığı, hedef saptırması. Müşteri çok absürt bir olay ile gelmiş, olayın saçmalığına, adamın o lafı ciddiye almasına, saflığına vs hiç takılmıyor, sonuç odaklı, pratik zekalı şark kurnazı esnaf. Anında masaya yumruk vurup, öfke, şaşırma duyguları ile karışık müşteriye suçluyu, hedefi gösteriyor: Manavgat. Adam aynısını aşağı mahallede eskici de buldum dese Ulan şerefsiz Eskici diye çıkış yapacak. Manavgatın oraya uymaması önemli değil, orda karşıdaki muhatabına anında bir hedef göstermesi, olayı kendinden saptırması


  • speedy  (14.02.20 03:50:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.