[]

doğalgaz şofbenine bağlı sıcak suyu kesmek istiyorum

musluğa su gitsin ama sıcak kısmına getirildiğinde şofben çalışmasın, devreye girmesin normal soğuk su akmaya devam etsin istiyorum. bunun yolu nedir?

not: bunu sadece bir musluk için istiyorum. duşa sıcak su gitsin, mutfağa gitsin, petekler çalışsın sadece tuvaletteki musluğun sıcak su faaliyetini devre dışı bırakmak istiyorum.


 
şofbenin sigortasını kapatın


  • nahtoderfahrung  (13.02.20 16:09:51) 
Kombinin altından çıkan sıcak su borusunu iptal edip soğuk su girişindeki hatta bağlayacaksınız. Bir nevi by pass edeceksiniz.

Not: peteklerin ısınmaya devam etmesi için kombinin yanmaya devam etmesi lazım, bu yüzden sigortayı kapatamazsınız diye düz mantık yürüttüm. Ha yok konunun peteklerle alakası yoksa sigortayı kapatın tabi.
  • John Bloor  (13.02.20 16:09:57 ~ 16:10:56) 
benim hatam. yeteri kadar açıklayıcı yazmamışım. not kısmında konuyu detaylandırdım.


  • error522  (13.02.20 16:13:34) 
Musluğun altında iki adet vana vardır. Sıcak kısmı kapatın! Soğuk kısmından bir t bağlantı ile iki uç alın ve ikisininde musluklar bağlayın.
Nalburda gidip anlatsanız uygun parçayı verir.

  • kisa  (13.02.20 16:31:42) 
lavabonun altındaki sıcağın vanasını kapatırsa sıcak suyu açınca su akmaz. adam istiyor ki su aksın ama soğuk aksın. bu da tek lavaboda olsun. ötekiler yine sıcak aksın. yani kombiden/şofbenden de olmaz.

lavabonun altında sıcağın geldiği duvardaki flex boruyu söküp duvara kör tıpa takacaksın. soğuk taraftan gelen flex boruyu da bir şekilde çoklayacaksın, yani duvardan gelip musluğa giden soğuk su borusunu çift hale getirip musluğun sıcak tarafına da öbür ucunu takacaksın. iki tarafı da açınca soğuk akacak. sanırım flex boruyu çoklayacak bir ürün vardır.
  • kibritsuyu  (13.02.20 16:38:38 ~ 14.02.20 00:12:40) 
Sıcak filtre (taharet) musluğunu kapat, flex hortumu sök. Bu sıcak filtre (taharet) musluğu hep kapalı olacak bundan sonra.

Soğuk musluğu da kapat, flex hortumu sök. İki flex hortumu 3/8 çatal ile soğuk musluğa bağlayıp musluğu açın.

Yanlız 3/8 çatal bulmanız imkansıza yakın, haberiniz olsun.
  • John Bloor  (13.02.20 18:47:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.