[]

Web Server donanım hesaplama

Merhaba,
Kabaca anlık kullanıcısı 15000 olacak bir sitenin Server donanımı için Ram vs vcpu ne olmalıdır?
Nette araştırıp kabaca 12 core 128gb ram E ulaştım. Bu makul mudur?


 
Uzman değilim ama bana fazla gibi geldi. Sanırım kullanıcı sayısının ötesinde web uygulamasının niteliği, ne kadar veri ve işlem gücüne ihtiyaç duyduğu da önemli bu noktada.

Statik bir websitesi ise bu donanım çok fazla sanki.
  • faati  (13.02.20 13:18:37) 
openlitespeed kullanarak çok minimal bir serverda bu işi halledersiniz.


  • nahtoderfahrung  (13.02.20 13:20:15) 
Teşekkürler Ancak statik bir site olmayacak (E ticaret diyebilirsiniz)


  • kisa  (13.02.20 14:01:06) 
www.vultr.com

ilki işinizi görür, güvende hissedeceğim diyorsan 2.yi al.
openlitespeed ve cloudflare arayüzü + cyberpanel kullanırsan otomatik letsencrypt SSL ile çok verimli olarak bu işin içinden çıkarsınız.

www.cloudflare.com
  • nahtoderfahrung  (13.02.20 14:21:58 ~ 14.02.20 11:02:31) 
Load testing yapmadan bu sorunun cevabını veremezsiniz. Çünkü kullanıcı sayısı ok ama site ne iş yapıyor, kodlar nasıl yazılmış, nasıl deploy edilmiş vs milyon tane parametre var. Anlıyorsanız kendiniz yapın, anlamıyorsanız bir profesyonelden yardım alın.

Ya da en kolayı cloud kullanıp auto scaling yapın.
  • plutongezegendegilmi  (14.02.20 00:23:53) 
Sitenin kullanım maksadı ne?
Sayfa boyutları ne?
SQL sorgusu fazla mı?

Mesela SQL sorgusu fazla değilse 128GB RAM gereksiz olacaktır.
  • sanfranpsycho  (05.06.20 05:09:46) 
sorunuza tam olarak cevap olmadığının farkındayım ama ne kadar kaynağa ihtiyacınız olduğunu kestiremiyorsanız cloud sunucularun auto-scaling özelliği işinize yarar.

günün belli saatlerinde ya da sunucunun yoğunluğuna göre yeni makineler otomatik açılıp/kapanıyor. bu yüzden fiyatlandırma da optimal oluyor.
  • biseysorcaktim  (05.06.20 07:21:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.