[]

motosiklet problem tespiti

motosikletim kar veya yağmurun altında bir süre kalınca yaşadığım bir sorun var. gaz takılı kalıyor. az önce gelirken maksimumda takılı kaldı, birkaç noktaya su döktüm düzeldi de gelebildim. gaz verme yeri boş dönüyor, sürekli tam gaz vermişim halde duruyor motor. frene basıp istop ettirip durabildim anca.

neden olabilir bu?


 
motosikletlere pek aşina değilim, fakat genel mekanik bilgisiyle düşününce gaz telini elcikten motora kadar kontrol ettiniz mi? gaz elektronik kontrolli değilse, gaz yüksek seviyede açıldığında bir yerde takılıyor olabilir. elektronik kontrollüyse bu devrenin nerede olduğunu bulup mevsim koşullarına maruz kalıp kalmadığını görmek gerek.


  • gkhncnzdgn  (12.02.20 19:40:52 ~ 19:41:03) 
@gkh evet bana da tel gibi geldi ama kablo sarılı her noktası. yağlayacak bir yer göremedim.


  • diffarentiationation  (12.02.20 20:15:18) 
Telden önce elciği kontrol et bazen elcikle gidon arası (gidonda gaz telinin bağlı oldugu plastik) pas oluşuyor gazın takılı kalması elciğin boşa dönmesine sebep olabiliyor.


  • erty_ksk  (12.02.20 20:19:51) 
gaz telinin içine su gitmiş ve paslanmıştır. değiştir gitsin ucuz bişey.


  • orpheus  (13.02.20 02:14:31) 
Gaz kolu telli mi elektronik mi önce onu öğren, çok yeni, ekstrem ve pahalı bir model değilse tellidir.

Bazı modeller (genelde büyük motorlar) çift tellidir, hem itme hem çekme yönünde.

Çekme sağlam itme kopuk olabilir, ya da kopuk olmasa da takılı kalıyordur dış telin içi paslanmıştır.

Zamanında periyodik yağlama ömrünü uzatırdı ama artık işe yaramaz, en temizi değiştirilmesi.

Model nedir?
  • John Bloor  (13.02.20 07:54:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.