[]

kodlama eğitimi

selamlar. kodlama dersleri görmek istiyorum. fakat birçok dil var. hangisinden başlamalı? tavsiye ettiğiniz yerler var mıdır




 
python ile başla derim. Hem öğrenmesi çok kolay hem de bu süreçte yazılım mantığını öğrenir ve diğer dillere daha kolay geçiş yaparsın


  • hlt1985  (12.02.20 11:02:18) 
aslinda hangi dille basladiginin cok onemi yok. java yada python ile baslayabilirsin ikisi de kendi grubunda en populer dillerden. ama onemli olan dil ogrenmek degil, teorik programlama, algoritma ve veri yapilari ogrenmektir. saglam algoritma ve veri yapilari bilgin olursa yeni bir dil ogrenmek 2-3 haftani alir en fazla. bunlari ogrenirken kod yazman gerektiginde bir dil kullanman gerekecek. tavsiyem, her konuyu ogrenirken farkli bir dil kullanman. mesela nesneye yonelik programlama calisirken java kullanabilirsin. data sonra algoritmalara ve fonksiyonel programlama calisirken python kullan, ona da asinaligin olmus olur. iterative programlama icin ve biraz daha detayli ogrenme icin C bicilmis kaftan. coursera ve udemy'de cok guzel ucretli ve ucretsiz kurslar var. en cok rating almis, en populer kurslari alabilirsin.


  • crucio  (12.02.20 11:18:23 ~ 11:19:07) 
bu programlama ogrenip ne yapmak istedigine bagli bir sey;

web programlama icin javascript
mobil app programlama icin kotlin veya swift
kurumsal uygulamar icin java veya C#
yapay zeka uygulamalari ya da genel anlamda gorev temelli isler icin python
elektronik cihazlar icin c veya c++

bunlar dillerin guclu ve populer oldugu alanlar. aslinda her dil ile bu alanlardan bircogunu yapabilirsin, ornegin c++ dili ile web sitesi de yapabilirsin ama bu hem ogrenme, hem uygulama hem de bilgiye erisim acisindan zor olur. o nedenle ilerlemek istedigin konuda en uygun dili sec.

ama dil ogrenmek bu alanda sadece kat edilmesi gereken adimlardan sadece biri. asil onemli olan @crucio nun da dedigi gibi teorik programlama, algoritma ve veri yapilari. diller ilk yillarda kendini bu alanda gelistirirken kullanacagin araclar olur.

bu konularda kendini gelistiren bir kisi ilerde diledigi dile gecis yapabilir. hatta profesyonel dünyada bir kisi birçok farklı programlama dilini bir arada kullanmak durumundadır.
  • emrahday  (12.02.20 15:10:50) 
Ben c derim. Başlaması biraz daha zor olur ama öğrenmeniz gereken dil değil programlama prensipleri. Onlara hakim olunca önünüze ne gelirse öğreniyorsunuz zaten.

Pythonda bir proje teslim etmem gerekiyordu, python öğrenip bitirmem 1 hafta sürdü, kodu iyileştirip mükemmel bir projeye çevirmem bir hafta daha aldı.

Hala da basit Web projeleri için Python kullanırım ama bana programlamayı öğreten pointerları icat edene sayarak harcadığım saatlerdir.
  • aguen  (12.02.20 18:52:40) 
Simdiki kusak pek bilmez, ama ilk baslangic icin, algoritma icin, BASIC soyle bir bakmani oneririm. Yazilim dilleri nerden nereye gelmis diye. Bu arada php script language bence olaganustu kullanici dostu. Ancak nedense php nin adi pek anilmiyor. Onun disinda, istatistikle ilgili data isleme mevzuu ise sas programming. 1 milyar veriyi rahat isliyor.


  • tunaktunaktun  (12.02.20 20:05:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.