[]

Miras paylaşımı hakkında

Merhaba bir aile düşünün 5 kardeş her biri bir köşeye dağılmış aralarında en hakkaniyetli si ve akıllı bir tane var sadece,

bir kardeş ( erkek olan ) evli ve daha şimdiden eşi her şeyi satalım demeye başlamış durumda ailesi ile bile görüştürmüyor durmadan kavga gürültü olan bir ortam dönüyor.

mirasın dağılımı sadece 1 çocuğuna bırakması mümkün mü yoksa illaki hepsine hakkını dağıtması mı gerekiyor?

Allah korusun babalarına bir şey olsa eşi yüzünden ortam dahada karışacak

 
Sorunuzu tam anlayamadim. Baba hayatta ise zaten miras diye bir sey soz konusu degil. Baba, tum malini istedigine verebilir (hibe). Bu durumda diger kardesler, babanin bu islemi yapma ehliyeti olmadigi, kisitlilik halinin varligi vs gibi nedenlerle dava acabilir. Olum sonucu miras durumunda zaten mahfuz hisse var. Herkes payini esit olarak alir.


  • marcelorios  (11.02.20 23:00:45) 
Soru su mu 5 kardes var ama mirasi hak ettigini dusundugun tek kardes var. Diger 4unu es gecip butun mirasi bu kisiye birakabilir mi baba?


  • hindistan cevizi  (11.02.20 23:04:30) 
@marcelorios

evet baba hayatta şuan miras paylaşımı konusunda hiçbir adım atmıyor daha sonra yaşanacak sıkıntıların hiçbirini düşünmediği için belkide.

@hindistan cevizi

Evet aslında kısmen bu şekilde soru

peki sadece tek kardeşe bıraktığı zaman ilerde dava durumu söz konusu olur mu ?

yada davanın önünü kesmek için ne yapılabilir?
  • horizon  (11.02.20 23:08:20) 
bir şey olmaz merak etmeyin.
eş sağ ise eşe 25%, kardeşlere de 15% kalacak.
satmak isterlerse satarlar, tutmak isterlerse tutarlar. ortalık falan da karışmaz.

sıkıntı çıkarıp satalım diyen yüzünden malları haraç mezat satılır 10 alacakken 5 alırlar otururlar aşağıya..

bu mal kaçırılması vs kısmını pek tasvip etmedim. herhalde malı siz kaçıracaksınız bir avukat bulun. bu konuda uzman baya avukat var. size yol yordam gösterirler.
  • ozdek  (11.02.20 23:42:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.