[]

usb'den elektrik alma...

tam 5v'a ihtiyacım var telefon pillerine filan baktım ama hiç 5v'luk güç kaynağı bulamadım, aklıma usb geldi, 1. pin'in vcc 4. pinin gnd olduğunu biliyorum, ama benim asıl merak ettiğim fazla akım çekip bilgisayara zarar verip vermeyeceği araya direnç filan atmadan direk çeksem elektriği birşey olur mu ki?

edit:

@cosmicstring

o da olur ama acil lazım olduğundan hemen halletmem gerekiyor.

 
USB'den güç alan zamazingolardan (pervane, okuma lambası vb.) alıp modifiye etseniz?


  • sourlemonade  (24.04.10 12:19:44) 
usb portundan maksimum 500mA çekebilirsin. ne bağlayacaksın ona göre olur olmaz diyelim de portu alma eline.


  • kimlanbu  (24.04.10 12:48:01) 
ayrıca 7805 gibi yaygın bir regülatör varken hiç riske girmeye gerek yok.


  • kimlanbu  (24.04.10 12:49:47) 
@kimlanbu

bir adet 7447 bir adet 74192 bir adet nand kapısı bir adet display, bunların beslemelerine vereceğim, bir de giriş alacağım o kadar. yani 5v'la çalışan entegreler hepsi.
  • ocanal  (24.04.10 12:55:10 ~ 12:56:37) 
* 12 TL gibi fiyatlarla 5 voltluk kuru pil alabilirsiniz.
* 3 tane 1,5 V pili birbirine baglarsaniz, 4,5 V bahsettiginiz elemanlari calistirmaya yetebilir.
* 4 tane 1,5 V pili birbirine baglayarak olusan 6 V'luk pili, ya da bir adet 9 V'luk pili 7805 regulatorunden gecirerek kolayca 5 V elde edebilirsiniz.

Uzerinde Windows calisan bir bilgisayarin USB portundan fazlaca guc cekmeye calistigimda, Windows'un seri portta asiri guc yuklemesi gibi bir hata verdigini gordum zamaninda, yani fazla akim icin bir korumasi var, ancak buna guvenmek anlamsiz.
  • lightblue  (24.04.10 15:27:08 ~ 15:32:06) 
biraz geç oldu ama kısa devre yaptırmazsanız verdiğiniz malzemeleri rahat kaldırır usb port.


  • kimlanbu  (24.04.10 22:42:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.