[]

Korona virüsü

Ölü sayısının Çin'in açıkladığından fazla olma komplosu saçma değil mi? İnternet çağında nasıl saklayabilirler bunu?




 
çin'de internet ağır sansür altında bildiğim kadarıyla, onunla alakalı olabilir. Bana da ölü/vaka sayısı çok daha fazla gibi geliyor


  • pislick0  (11.02.20 22:19:00) 
internet dediğimiz şey her ne kadar iletişimi kolaylaştırmış olsa da güvenilir kaynakların da azalmasına neden oldu, haliyle "çinli herhangi birinin çıkıp devletin söylediği yalan, çok fazla kişi öldü." demesi hiçbir şey ifade etmiyor.


  • aziz dostum jack  (11.02.20 22:22:18 ~ 22:22:39) 
İnternetin, okuduğum kadarıyla çinde pek bir anlamı yok.
Kapitalizm çatısı altında, komünizm yaşayan halk kalabalığı var.
Akvaryumdaki balık misali. İçerisi ne kadar ışıklandırılmış veya süslü veya adsl li olsa da bir çok şey izleme altında ve sınırlı.
  • Erva  (11.02.20 23:40:18) 
çinde internet ciddi kontrol altında. mesela bazı google aramalarına yanıt dönmüyor sayfa kalıyor öyle. çin hükümetinin belli anahtar kelimeleri var filtreliyor onları. vpn kullananları takip edip buluyorlar. halk epey çekiniyor bu durumdan. çanak anten ile yabancı yayınları izlemek bile kanunen yasak. şimdi daha gelişmiş yöntemleri varmış. face ve voice recognition ile de filtreleme yapıyorlarmış.

muhtemelen hasta sayısı söylenenin 2-3 katı fazladır. zaten şu anda hiç aralıksız yeni hastaneler yapsalar gene yetişemezler. en büyük hastane kaç yataklı ? kaç sağlık personeli hiç ara vermeden çalışacak ? bu yüzden bir çözüm bulana kadar wuhan karantina altında. 10 milyonluk bir bölgeyi karantinada tutmak ne kadar ciddi bir düşünsene.
  • orpheus  (12.02.20 01:27:48 ~ 01:28:28) 
Hahaha, bir de Türkiye'de yaşıyorsun. Bu internet çağında nasıl mı saklarlar? Hahaha. Sen daha Türkiye'deki şehit sayısını bilmiyorsun, Çin'de bireylerin sağlık durumunu gözlemleyebileceğini mi sanıyorsun?


  • osssy  (12.02.20 14:11:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.