[]

Günümüzde öğretmen olmak

Arkadaşlar sizce öğrenciler mi şımarık yoksa öğretmenler mi beceriksiz.Ogretmenler neden bu kadar şikayetçi yeni nesilden.Hakikaten çok mu saygisizlar?




 
Tabii ki de öğretmenler "beceriksiz".


-bu konuya yazılabilecek tonlarca örnek mevcut ilkokul2sinden lise son öğrencisine kadar herkes ağzına geleni söyleyebileceğine / canının istediğini yapabileceğine inanıyor ve siz tutarlı bir şekilde uyarsaniz dahi diğer etmenler (idare, veli, farklı öğretmen tutumları) değişkenlik gösterdiği için bir durum değişikliği yaratmıyor.
8 yaşındaki bir çocuğun öğretmene küfür/hakaret edip idareden "ehehe çocuk bunlar ne dediğini bilmiyor" şeklinde dönüşü öğretmeni etkisizleştiriyor ve gerçekleşenler normalleşiyor diğer öğrencilerin gözünde de. Tabii her zaman bu böyle olmayabilir.
Aile-okul-öğretmen tutumu arasındabir bütünlük olmadığında bir tarafın çabasının anlamı pek olmuyor.
  • kucukne  (11.02.20 19:21:07 ~ 19:45:13) 
Çok saygisizlar. Ama yalnız sıkıntı onlarda değil tabii ki asıl sıkıntı eğitim sisteminde öğrenciye çok çok fazla tolerans tanınıyor bu kötü bir şey değil fakat bu konuda ailelerin tutumu çok yanlış onlar öğrenciden daha fazla kullanıyor öğretmen haksız öğrenci her daim haklıdırı.


  • kirmizipilotkalem  (11.02.20 22:15:25) 
Üğpoıuyp ve kirmizipilotkalem +1 olmakla beraber.
Geçen özelde rehber öğretmen olan bir arkadaşım anlattı.
Veli gelmiş, çocuğu matematikten 97 almış, sınıf birincisi ama daha iyi olabilirdi diyor. Böyle velilerin elinde büyüyen çocuğa öğretmen ne yapsın. Okulda en fazla 8 saatini geçiriyor.

Diğer bir veli çocuğundan bıkmış isterse ölsün umrumda değil demiş.

Diğer bir veli, çocuğu 8.sınıfta obez boyutunda ve hala daha gece annesi yatağa yatırırmış, ders çalışması için başında beklermiş, kendi başına hiçbirşey yapamazmış çocuğu.

Bunlar daha yeni çalışmaya başlayan arkadaşımdan duyduklarım. Sizce velilerde sıkıntıyı aramak gerekmez mi?
Hani eğitim ailede başlıyordu ya. Veya öğretmenin elinde hiçbir hakkının olmayışını eleştirmek gerekmez mi?

Sorun genel olarak ne çocuktadır ne öğretmendedir. Sorun vicdansız anne babalardadır. Çocuğun hiçbir davranışının sorumluluğunu almasına müsade etmeyen ailedir.
Bizimde çocukken yaşadığımız sorunlar oldu. Gidip söylediğimizde git kendin hallet denildi. Çocuğa karşı aşırı korumacı davranırsanız çocuk bunu fark ettiğinde kullanır.
  • coca cola  (12.02.20 00:09:39 ~ 00:18:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.