[]

işimde terfi ve maaş yükselmesi

işimde ciddi bir terfi aldım ve maaşım epey arttı. bu beni çok mutlu eden bir şey tabii:) ama sorumluluklarım, iş yüküm de arttı tabii, gerçekten yorulduğumu hissetmeye başladım. aldığım para Türkiye şartlarına ve yaşıma göre çok iyi. önümüzdeki 1-2 ay toplu ödemelerim olacak. sonrasında belki araba alabilirim ancak öte yandan hep içimde kalan yüksek lisans-doktora sürecine de başlamak istiyorum ama işim çok yoğun. nasıl dengelerim bilemiyorum. yl bitiririm ama bütünleşik doktora için ciddi zaman ayırmam gerekecek. bu konuda tecrübelerinizi paylaşabilirseniz çok mutlu olurim.

soru: iş ve akademi birlikte yürür mü?


 
Türkiyede yüksek lisans basit, doktora gereksiz uğraştırıcı. İkisinde de etiket harici pek bi yetenek elde edemezsiniz bikaç istisna hariç. İş yoğunluğunu mesai olarak faxla değilse akşam programlarına bakın genelde tezsiz oluyorlar ama


  • kveldulv  (10.02.20 22:41:26) 
işinde terfi ve maaş artışı alınca eğitime yönelmek istemeni göz yaşlarımla izledim ve mutlu oldum.

ama iş hayatıyla akademik hayatın pek alakası yok. eğer işinde yükselmek ve daha fazla maaş ve ünvan istiyorsan işine konsantre olmalısın. anladığım kadarıyla şansın da var. unutma kariyer denen şeyin 10 da 9 u şanstır.

iyi kariyerler diliyorum. bu arada en dipten başlayıp en sonuna kadar ulaştım neredeyse o yüzden yolun sonu çok aydınlık değil onu da yazayım şimdiden..
  • ozdek  (10.02.20 22:51:34) 
Kral yuksege hiç bulaşma 2010 da girdim 2020 de mezun oldum o da zorla:) doktora daha da uğraştırıcı. 10 kat fazla para kazandığın insanların egosunu okşuyorsun ben çok ayar olmustum. Arabayla okula girerken bile sıkıntı çıkıyordu bana Öğrenci diyince almıyorlardı işimi söyleyince kapı açılıyordu. Bence bulaşma diploma da masanın üstünde duruyor iki fotoğraf instagrama koydum olayı bitti:)


  • monkey  (10.02.20 23:51:55) 
türkiye'de akademik eğitim olayını çok ciddiye almamak lazım. kendini geliştirmek istiyorsan piyasada tonla kitap dolu. etiket dışında bir işine yaramaz. sadece işinde kendini geliştirerek daha rafine bir bilgiye ulaşabilirsin. belki de ben empirist olduğum için bilmiyorum, tecrübe çok şeydir.


  • error522  (11.02.20 00:23:36) 
illa okuyacaksan MBA yap, doktora falan eger akademiden kovalamayacaksan gereksiz bas agrisi olur.


  • cooperr  (11.02.20 00:35:48) 
Özdek +1


  • okumakserbestbegenmeksart  (11.02.20 11:38:06) 
Isinde yükselemedigin ya da mutlu olmadigin bir dönemde yükseklisansa veya doktoraya yönel bence. Doktoranin is hayatinda sana cok da bir katkisi olmayacak. Hazir para kazanabiliyorken oradan devam et.


  • chitosan  (11.02.20 12:40:42) 
uzaktan yüksek lisanslar var onları düşünebilirsiniz.Çünkü öbür türlüsü çalışan biri için(özellikle yoğun çalışanlar) çok külfetli.Haftada 2 gün derse gitmek , ödev ,sınav vs


  • bbb_1  (11.02.20 13:28:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.