[]

Rise of Empires Ottoman Dizideki Sahne Hakkında Soru

2. Bölümün başında dikkatimi çekti toplar atıldığı sırada ve atıldıktan sonra hatta boş dururken bile bir şeyle sıvıyorlar. Mesleki deformasyondan ötürü aklıma takıldı. Sonra ilk bölüme bir daha baktım orada da boş dururken aynı sıvama olayı devam ediyor. Bilgisi olan paylaşırsa mutlu olurum. İyi akşamlar.




 
soğutma için yağ türevi bir sıvı diye yorumladım ben.


  • sutlu nescafe  (09.02.20 23:13:28) 
ısınan topu yağ ile yavaşca soğutuyorlar ki hemen tekrar ateşlenebilsin.
hızlıca soğutsa hemen yarılır.

bilgim yok tahminim bu şekilde
  • basond  (09.02.20 23:14:47) 
Sogutma ya da onarim amacli olmali.


  • ubi dubium ibi libertas  (10.02.20 00:37:41) 
Soğutma amaçlı olduğunu ben de tahmin ediyorum ancak toplar hiç ateş etmediğinde bile sıvama devam ediyor. O yüzden sormuştum aslında.


  • zor azizim zor  (10.02.20 06:10:11) 
Soğutma için olduğu kesin, hatta bu fikir/buluş sayesinde çok daha fazla atış yapalabildiler. Bu yağ ile soğutma fikrinin Fatih S.Mehmet'in fikri olduğu söylenir ama gerçek mi efsane mi bilmiyorum.

Toplar hiç ateş etmediğinde demişsin, öncesinde ateş edilmiş olabilir mi? Ya da sahneler arasında kurgu hatası olabilir.
  • John Bloor  (10.02.20 09:44:08) 
@John Bloor hocam şöyle ki ilk topları yerine taşırken bile sürüyorlar yani ateşleme olmamasına rağmen yağ sürüyorlar.


  • zor azizim zor  (10.02.20 09:54:42) 
Peki içine mi dışına mı sürüyorlar? İçine sürüyorlarsa atışı kolaylaştırmak ve etkiyi arttırmak içindir teknik olarak.

Ama bence kurgu hatası var, yağı bol bulunca her sahnede sürmüşler gibime geliyor.
  • John Bloor  (10.02.20 11:28:11) 
daha önce bir yerde okumuştum, "dışına zeytinyağı sürüp soğutuyorlarmış" diye. ben izlerken aklıma o gelmişti.


  • yemrem  (10.02.20 11:39:43) 
topları ateşlemeden önce yağlamarının sebebi de ateşlendiğinde ısıyı yağ katmanına iletip ısıyı yaymak olduğunu düşünüyorum.


  • basond  (10.02.20 11:42:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.