[]

Gezen tavuğunki mi organiğinki mi?

Yumurta bakimindan hangisini tercih ediyorsunuz?

Ben genelde organik olanlari tercih ediyordum fakat bu aralar gezen dolasan hareket eden cayir cimende eselenen tavugun daha mutlu oldugunu ve dolayisi ile daha kaliteli yumurta uretebilecegini dusunmeye basladim.

Gezen tavugun dezavantaji ise muhtemelen organik yemle beslenmemesi.

Fakat organik uretimde de tavugun standart endustriyel uretimdeki gibi itis tepis daracik alanda tutuldugunu tahmin ediyorum.

Cok bilgim yok acikcasi, bilgisi olan bilgilendirebilir.

 
gezeni de yiyoruz, organiği de. hanımın memleketten geliyor sürekli. hiçbir fark yok, hepsi aynı bence.


  • trajikomix  (09.02.20 13:07:50) 
organiğin avantajı hormonsuz büyümesi. o yüzden org diyorum


  • sttc  (09.02.20 14:24:27) 
  • winston insani  (09.02.20 14:57:18) 
hepsi aynı, diyorsanız sorun yok. ama eğer tad ve koku konusunda seçiciyseniz, organik yumurtada zorlanabilirsiniz.
çok uğraştım organik yumurta yemek için, ama olmadı maalesef. sarısı çok yoğun oluyor, beyazı bile daha yoğun. tavuk çeşitli gıda yediği için, yumurtasını da etkiliyor bu durum. senelerce hazır yem yiyen tavukların az kokulu, az yoğunluktaki yumurtasını yemeye alışmışız.

bu arada, serbest gezen tavuk olayında da, çoğunda hazır yem kullanıyorlar. o yüzden onların yumurtalarını yiyebiliyorum. yani serbestçe gezerken kendi gıdalarını da kendileri bulmuyor çoğu. yine de yabanı ot yedikleri oluyor.

neyse, benim kadar yumurtadan tavuğun yediklerini fark etmiyorsanız içiniz hangisinde rahat ederse onu alın.
  • lovemyself  (09.02.20 16:42:25) 
organikte gezende aynı yerde yetişiyor. organikte organik yem veriyor, gezen tavukta çevresini çiftle çeviriyor gez bakalım diyor. hangi yemden verirse de yumurtası o yeme göre renk alıyor. sektör tamamen yalan dolan. özgür tavuksa o güzel. özgür tavukta anca köylerde köylülerin tavukları yumurtaları da anca kendilerine yeter.


  • mikahakkinen  (09.02.20 18:35:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.