[]

excel - kırmızı yazılı hücre eksi olsun

evet biraz gogıl kurcalasam bulurum belki ama buraya sormak kolayıma geldi.

banka ekstresi var excel formatında. hesaba girişler siyah renk, çıkışlar kırmızı renk yazılmış aynı sütuna. sayının başında eksi yok. dolayısıyla muhasebe programına gektirdiğim zaman hepsini artı, yani hepsini giriş sanıyor. benim ekstreyi programa çekmeden önce o sütundaki bütün kırmızı yazılı hücrelerin başına eksi koymam lazım.

nasıl yabılır?

 
bir hücreye -1 yazın. ve bu hücreyi kopyalayın. değişecek tüm hücretleri seçin. Seçili hücrelere sağ tıklayıp özel yapıştır-çarpma işlemini seçin.

www.excelcampus.com
  • faithless  (09.02.20 13:02:09) 
Aynı şeye benim de bi ara ihtiyacım oldu ve nası yaparım diye baya düşünmüştüm. Temel matematik, -1 le çarpın :)


  • IncredibleMau  (09.02.20 13:12:18) 
support.office.comı-tipi-rengine-hücre-rengine-veya-simge-kümelerine-göre-filtre-uygulama-4af3e865-3e34-4d81-9814-1893ffaada3c


  • her giriste sifresini unutan adam  (09.02.20 13:34:12) 
bin tane satır var, tek tek kırmızıları seçip -1 ile çarpmam mümkün değil.

renge göre filtre uyguladığımda ekranda sadece kırmızılar kalıyor ama seçip -1 ile çarp dediğim zaman aradaki gözükmeyen siyahları da çarpıyor. filtreyi kaldırınca o da ne, hepsi eksi olmuş.

dedikleriniz olmadı.
  • kibritsuyu  (09.02.20 15:23:30) 
başka şekilde sorayım. E sütunundaki rakam eksi olması gereken satırların G sütununda "B" harfi var.

"G sütununda B harfi yazan satırların E sütunlarını -1 ile çarp" demenin formülü neydi? renkle çözemediysek bu da işimi görür.
  • kibritsuyu  (09.02.20 15:25:36 ~ 15:26:12) 
önce renge göre sırala sonra senge göre filtrele ve -1 ile çarp.


  • kuzey li  (09.02.20 15:26:09) 
e sırası bozuluyor o zaman. tekrar A sütunundaki tarihe göre sırala diyince de eski haline gelmiyor, tarih sırasına sokuyor ama aynı tarih olanlar ilk haline gelmiyor. kendi aralarında karışıyor.


  • kibritsuyu  (09.02.20 15:28:02 ~ 15:28:58) 
bakın şu da olur. kırmızıya göre filtreledim ya, ekranda sadece kırmızılar kaldı. yanına yeni sütun açıp kırmızıları kes, yan sütuna yapıştır dersem de olur, hatta daha güzel olur. ama onu da yapınca aradaki gözükmeyen siyahları da kesip yapıştırıyor.


  • kibritsuyu  (09.02.20 15:31:12) 
hoca selam, renge göre kırmızıları filtrele sonra alayını seç ve "select visible cells" e çıplat, -1 ile çarp. izi. görünen hücreleri seç kullanmıyorsun belliki, onu da ayarlardan kısayol alarak getirebilirsin. 4 tena mavi karecik gibi bi simgesi var. kolay gelsin (kısayolu da alt + ; onu da kullanabilin.)


  • atadam  (09.02.20 15:41:29 ~ 15:43:15) 
son cevap gelene kadar farklı şekilde hallettim.

yanına yeni sütun açtım. =EĞER(G5="B";E5*-1;"") dedim. yani G5 hücresinde B harfi varsa E5 hücresini -1 ile çarp dedim. B yazanları -1 ile çarpıp yeni sütuna yazdı. sonra yeni sütunu kopyalayıp aynı yere "sadece değerler" diyerek özel yapıştırdım. sonra kırmızıya göre filtreleyip ilk sütundaki kırmızıları sildim. eksi olması gerekenler farklı sütuna geçmiş oldu. en azından kendi programıma girişler E sütunu, çıkışlar F sütunu diyerek tanımlama şansım oldu.
  • kibritsuyu  (09.02.20 15:47:14) 
=EĞER(G5="B";E5*-1;E5*1)

İlla aynı sütunda görünmesi gerekiyorsa üstteki de işe yarardı.
  • IncredibleMau  (09.02.20 18:30:46) 
Excel’de makro yazmadan renge göre eğer formülü yazamazsınız. İsterseniz 3-5 satır Macro yazabiliriz sizin için.


  • birdenbire  (09.02.20 21:12:35) 
aynı sütunda olması şart değil, siyah renkli giriş tutarlarından ayrılması yeterdi. benim şansım renginin kırmızı olması yanında, kırmızı satırın ayrı bir sütununda "B" yazıyor olması oldu. dediğim gibi yeni sütun açıp "B" yazan sütunları eksiyle çarparak o sütuna alıp, eski sütundan da silerek hallettim. girişler bir sütunda, çıkışlar diğer sütunda olmuş oldu.

işim sadece renge kalsa ya filtre yoluyla, yeni öğrendiğim "sadece görünenleri seç" özelliği kullanarak hallederdim, o da olmadı makro için rica ederdim, gerek kalmadı.

teşekkürler.

yardımcı olanlara teşekkürler.
  • kibritsuyu  (10.02.20 02:10:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.