[]

Ihrac fazlasi tekstil urunleri nasil oluyor?

Bir butik gordum gecen.
Ihrac fazlasi tekstil urunleri satiyor.
Markalar da epey pahali urban markalar. Cogu turkiyede bile yok.
Asos, ashes to dust falan.

Tuhafima giden bu urunlerin orijinali 60 70 dolarken burada 50tlye satiliyor .
Ama kaliteleri ayni.

Taklit diyecegim, ama asiri populer adidas vb gibi markalar varken
Turkiyede bile olmayan butik markalarin cakmasini niye satsin adam?

Peki gercekten ihrac fazlasiysa bunlari nasil temin ediyorlar
Bildigim kadariyla markalar musaade etmiyor?

 
Uzmani daha iyi bilir ama cesitli sebeplerden kalite kontrolden gecemeyen urunler tezgah altına gidebiliyor diye duymuştum.


  • hocam fazla egon var mi  (09.02.20 10:59:11) 
tekstil toptancisi biriyle tanismistim yillar once anlattigina gore, x marka kazak gonderiyor kalitesini, kullanilacak ipleri vs soyleyip fabrikaya urettiriyor. fabrika hatali uretim olabilecegi icin fazla urun uretiyor. misal 1000 kazak yerine 1100 kazak gibi , elinde ip kalinca ipi bitirene kadar uretim devam ediyor, bunlar hep fazla uretim. urunun aynisini parasini verenlere markasizda uretiyorlar. daha neler neler.


  • 1917  (09.02.20 11:24:07) 
geçenlerde bir müşterimizin konfeksiyon atölyesinde kırık iğne bulundu. tüm vardiya ve üretim durduruldu, iğnenin diğer parçası bulunamadı. atölyedeki tüm ürünlerin alımı iptal edildi. o ürünler iç piyasaya satılmıştır mesela.


  • ground  (09.02.20 12:20:20) 
Bir italyan markası ürününü türkiyede fason yaptırıyor. Fabrika her bedenden örnek olması için belli adetlerde markaya gönderiyor. Marka ürünü örneklere bakarak onaylıyor ya da onaylamıyor. O örnekler tekrar türkiyeye gönderiliyor. Fabrika gelen ürünleri piyasaya satabiliyor. Eğer iyi bağlantılarınız varsa markalara fason üretim yapan fabrikalardan bu ürünler temin edilebilir. Markaların bu durumdan haberi yok tabiki.


  • hepbiarayisicinde  (09.02.20 12:30:27) 
Kumaş artınca üretime devam edilip, kalite kontrolden geçemeyenlerle birlikte iç piyasaya veriliyor. İstanbul'da Laleli, Merter veya sosyete pazarlarındaki ürünlerin bir kısmı orijinal direkt. Tabii ki markanın haberi yok.


  • reactionic  (09.02.20 12:41:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.