[]

3. kattan zemin kata sinyal verecek sinyal güçlendirici

İnternette karşıma xiaomi ve tp link modelleri çıktı. Yalnız menzilleri hakkında bir bilgi bulamadım. Laptopum zemin kattan 3. kattaki wifiye bağlanıyor,düşeyde yaklaşık 9-10 metre. Bu kablosuz sinyal çoğaltıcılar da bağlanır mı acaba? Kullanıp memnun kaldığınız model varsa tavsiyelere açığım.




 
ben asus'un wifi repeaterini aldım.

www.hepsiburada.com

xiaomi'nin ürünlerinden memnun kalmamıştı buradaki bir arkadaş, daha iyisini al dediği için asus ve tplink arasında kaldım, ikisinin de eş değerde ürünleri var.

asus'un modem boyutunda büyük olan repeaterleri de var. fiyatları tabii ki pahalı.

ben 70 m2 ev içinde kullanıyorum. yani sıkıntım evin oda kapaları kapalıyken wifinin az çekmesi dolayısıyla internetin yavaşlamasıydı.

yani kuş bakışı 5 metre bile mesafe yok sadece arada bir duvar var modemle kullandığım pc arasında.

repeateri kullanmaya başlayınca kapı kapalı olsa da hız düşüşü ortadan kalktı, bununla beraber çok sık internet kopuyor repeater ile alakalı. ikincisi oyun oynamak çile csgo falan katiyen oynanmıyor latency yapıyor.

tp linkin bunun gibi ve bundan çok daha uzaklara internet gönderebilen anten tarzı cihazları var

www.amazon.com.trı/dp/B01M5JJXFR/ref=asc_df_B01M5JJXFR/?tag=googleshoptr-21&linkCode=df0&hvadid=355054952142&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=4829288780239676696&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=c&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=1012782&hvtargid=pla-596072530687&psc=1

ben pek anlamadığım için yorum yapamam ama var yani.

www.tp-link.com

bu repeaterlar birbirine bağlanabiliyor mesela ben senin yerinde olsam xiaominin 70 liralıklarından alırdım 1 tane, yetmezse ikincisini alır bağlardım 2 kat arayla
  • hem şişko hem deli  (08.02.20 22:01:49 ~ 22:10:35) 
kablosuz sinyal arttırıcılar internet hızını kaliteli iletemez. bu kadar uzak mesafede hız daha da düşer. elektrikçiye bir cat6 kablo çektirebilirseniz çok daha sağlıklı bir bağlantı alırsınız.


  • walter white kilikli  (08.02.20 22:31:38) 
o halde öncelikle bir sinyal arttırıcı alayım. yeterli performansı sağlamazsa kablo çektirip ucuna tekrar sinyal arttırıcıyı bağlayabilirmiyim? çünkü telefonlar için vs kablosuz ağa ihtiyacım var.


  • glavina  (08.02.20 23:46:40) 
her repeater'in acces point özelliği olmuyor.

benim aldığımda var, altına modemden gelen internet kablosunu takıp wifi olarak kullanmak için access point özelliği var.

çoğu modelde yok bu.
  • hem şişko hem deli  (09.02.20 00:00:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.