[]

kaldırımı ve yol kenarını işgal eden bakkala ne yapılır?

Senelerdir bu şekilde. Daha önce Mavi Masa'ya başvurdum, iki hafta park yerine taş, kasa vs koyamadılar sonra yine eski haline döndü. Babam artık şikayet etme, bi tanıdıkları vs olur arabana falan zarar verirler dedi, ben de pıstım. Bulunduğumuz yerde park yeri sıkıntısı var ve bu adamlar 2-3 kişilik park yeri işgal ediyor. Daha önce buna haklarının olmadığını anlatmaya çalıştım ama anlamadılar bir türlü. Sonuç sözlü kavgayla sonuçlandı.

Ben gece işten geliyorum, gecenin yarısı bi alt sokağa park edemem, mecbur adamların tuğlasını kasasını kaldırıp arabayı koyuyorum bazen. Bu sefer de arabaya not yazıyorlar: "Burası tükan önü" şeklinde. :)

Bu sefer notun yanında bana bir sürpriz de bırakmışlar, arabanın tam önüne kasa yerleştirmişler. Ben arabayı bıraktığımda orada kasa olmadığı için arabayı öyle çalıştırdım. 10 metre kadar öyle gittim arabayla ve arabadan tuhaf bi ses geliyor şimdi. Muhtemelen bir zarar verdi.

Bu adamlara ne yapılmalı sizce? Ben kimseyi inancına göre ayırmam ancak şöyle bir durum var: adamlar alevi kökenli ve bildiğim kadarıyla ilçe belediyesi bunlara göz yumuyor. Ya da bu bir söylentidir belki bilmiyorum. Umarım öyledir.

 
belediyeye gidip darlayacaksın hocam çok büyük problemse senin için. dilekçe verip arkasını sormazsanız genelde göstermelik bir işlem yapıp sümen altı edilir bu tip işler. siz şikayetçi olduğunuz halde siz toplum kurallarına uymamış muamelesini görürsünüz çünkü arkanızdan. arabanıza bir şey yapacağını sanmıyorum çünkü aynı yerde onların da dükkanları var. yok yaparlar dersen aracını görebileceğin bir yere kamera vs. yerleştirmekten başka çare yok. cahil insanlar oluyor bunlar genellikle o yüzden yapacakları belli olmaz ama biraz darlarsan vazgeçerler. ne kadar darlarsan da dediklerini o kadar ciddiye alırlar genelde.


kısacası belediyeye gideceksen şikayet edip ne olacak diye bekleme. terslenme pahasına bir kez daha ara memuru sor. gelip toplatıp gittikten sonra bakkalınız bir daha malzemeleri oraya koyuyorsa bir daha darla. zabıtayı meşgul et. ne kadar ısrarcı olursan hem belediye hem bakkal tarafından o kadar ciddiye alınırsın.

bir kaç sefer yaptıktan sonra seninle köşe kapmaca oynamaya başlar zaten. hiç bir şey yapmıyorsa senin parkedeceğin zaman kuzu kuzu malzemelerini bir tarafa çeker paşa paşa.


maalesef burası türkiye. burada işler böyle yürüyor.
  • syozkn  (08.02.20 14:29:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.